Riba-roja d'Ebre substitueix 590 llums per estalviar un 75% en la factura elèctrica

L'Ajuntament contracta, juntament amb altres municipis de la Ribera, una empresa que s'encarrega del canvi i manteniment, que quedarà amortitzat en dotze anys

ACN

Whatsapp
Tasques de substitució de 590 punts de llum als carrers dxe Riba-roja d'Ebre. Foto: Aj. Riba-roja

Tasques de substitució de 590 punts de llum als carrers dxe Riba-roja d'Ebre. Foto: Aj. Riba-roja

Riba-roja d'Ebre substituirà tot el sistema d'enllumenat públic amb 590 llums de tecnologia LED que permetran rebaixar en un 74,68% la factura elèctrica que mensualment paga l'Ajuntament. El recanvi també evitarà l'apagada de la meitat de les faroles del poble durant la nit, com succeeix actualment. El consistori ha adjudicat les obres de substitució i el seu manteniment a l'empresa Fulton Servicios Integrales amb la previsió d'amortitzar la inversió en els dotze anys de contracte. Durant els primers anys, però, l'estalvi serà únicament del 20%. La mateixa societat es fa càrrec, gràcies a la negociació conjunta del Consell Comarcal, de la mateixa operació en vuit municipis més de la Ribera d'Ebre.

El primers fanals sobre els que s'ha actuat han estat els dels carrers Sant Jordi i Sant Bertomeu, en el tram que va des de l'església a la Cooperativa. En alguns casos només es canvia de bombeta; en d'altres, se substitueix tot l'aparell. Els treballs inclouen la unificació dels quadres elèctrics, amb la qual cosa es podrá reduir la potència un 63,89% per adaptar-la al nou enllumenat públic.

El canvi d'enllumenat i la nova tecnologia també suposarà una millora en la gestió municipal, que se centralitzarà via GSM per recollir dades i adaptar el servei a les necessitats reals. Així, el nou enllumenat públic es podrà regular en cinc nivells de potència, segons horari, època de l'any, situació, concurrència, entre d'altres. La mateixa actuació servirà per il·luminar els edificis de l'església, la Garita, la Casa de la Vila i les dues pistes de pàdel.

A banda de Riba-roja d'Ebre, Fulton també efectua aquest mateix tipus de millora als municipis de Benissanet, Garcia, la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, Móra la Nova, Vinebre, Tivissa i Darmós, gràcies a un contracte negociat conjuntament amb l'empara del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También