Riba-roja entra a l’equador de les festes amb jocs al riu

El pal ensabonat, les curses de piragua i la tira de síndries i melons són algunes de les activitats més tradicionals de la Festa del Riu

27 agosto 2018 09:01 | Actualizado a 27 agosto 2018 09:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de Riba-roja entrava ahir, dissabte, al ple equador de les seves festes majors i ho feia amb una de les activitats més populars. Es tracta de la famosa Festa del Riu, una tradició que va començar ja fa aproximadament 30 anys i que s’ha instaurat al programa de festes com un dels actes més multitudinaris.

La Festa del Riu acull una tarda plena d’activitats a les instal·lacions del Club nàutic de Riba-roja. Durant la tarda molta gent s’apropa per participar en les activitats que s’organitzen. Una de les més tradicionals és la del pal ensabonat. Els participants han d’aconseguir travessar una barra, que rellisca totalment degut al sabor, i arribar fins al final per poder agafar un palet que hi ha a l’extrem de la barra. Tots els participants, tant els que aconsegueixen arribar al final com els que no, acaben remullats al riu.

Però són diverses les activitats que es practiquen, com la tira de síndries i de melons, que antigament es feia amb ànecs, i també la cursa de piragües i caiacs. La tarda també inclou berenar amb fruita fresca i, sobretot, molta diversió. Una activitat que aplega molta població, especialment molta gent jove, i que es converteix en especial degut a la seva ubicació, a la vora del riu Ebre.

El Club nàutic col·labora deixant les instal·lacions i amb l’ajuda en l’organització i la logística.

La festa continua
Al municipi la festa continua avui amb molta activitat, destacant la 7a edició del ‘Menja’t Riba-roja’, un sopar popular al carrer amb degustació dels productes dels comerços locals, que s’iniciarà a les vuit de la tarda.

També avui, a les 19.00 hores, hi haurà la tarda de Patrimoni Etnològic Local, que comptarà amb la presentació del llibre ‘Forns d’oli de ginebre’ de la Marina Orobitg, la Judit Vidal i els Amics de Riba-roja. I demà, dilluns, a les sis de la tarda tindrà lloc el famós Carnestoltes d’estiu.

Comentarios
Multimedia Diari