Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Riba-roja es converteix en un museu a l’aire lliure

El festival Riu d’Art relliga la creació internacional, les històries i vivències locals i la recuperació patrimonial del municipi

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’artista de Singapur MaryAnn Loo i el regidor de Joventut de Riba-roja, observant la seva obra. FOTO: ACN

L’artista de Singapur MaryAnn Loo i el regidor de Joventut de Riba-roja, observant la seva obra. FOTO: ACN

Carrers i espais de Riba-roja d’Ebre s’han omplert de creació i vida gràcies a la tercera edició del festival Riu d’Art. Des de fa dues setmanes, deu artistes de sis països diferents han actuat en espais municipals «degradats i abandonats» per conformar un «museu a l’aire lliure». 

La convivència entre vilatans i artistes és clau en el procés de creació que genera el Riu d’Art i algunes de les propostes se n’alimenten a l’hora de plasmar història viva de Riba-roja d’Ebre.

Dibuixos inspirats en vivències d’avantpassats, records i somnis de veïns embotellats o una coreografia que descriu l’obertura que ha fet el poble cap al riu en són alguns exemples, els quals es van poder veure ahir a la tarda en un recorregut per totes les obres a manera d’inauguració. «Aixecar l’autoestima» i recuperar part del talent jove que s’ha perdut en les últimes dècades són els principals eixos d’un festival artístic molt lligat a l’aposta decidida de l’Ajuntament pel coworking i la Zona Líquida, espai pioner en l’àmbit rural a Catalunya. 

Artistes locals com la Roser Gay, l’Adrià Cid i l’Albert Bonet, el David Artal, el reusenc Ekaitz Sánchez o els estudiants de l’Escola Municipal d’Art han treballat braç a braç, durant dues setmanes, amb MaryAnn Loo de Singapur, la ballarina Karen Harvey dels Estats Units, Romina Cristi de Xile, Bianca Tschaikner d’Àustria o Carys Wilson del Regne Unit. 

Temas

Comentarios

Lea También