Riba-roja es converteix en un museu a l’aire lliure

El festival Riu d’Art relliga la creació internacional, les històries i vivències locals i la recuperació patrimonial del municipi

01 julio 2018 12:21 | Actualizado a 11 octubre 2018 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Carrers i espais de Riba-roja d’Ebre s’han omplert de creació i vida gràcies a la tercera edició del festival Riu d’Art. Des de fa dues setmanes, deu artistes de sis països diferents han actuat en espais municipals «degradats i abandonats» per conformar un «museu a l’aire lliure». 

La convivència entre vilatans i artistes és clau en el procés de creació que genera el Riu d’Art i algunes de les propostes se n’alimenten a l’hora de plasmar història viva de Riba-roja d’Ebre.

Dibuixos inspirats en vivències d’avantpassats, records i somnis de veïns embotellats o una coreografia que descriu l’obertura que ha fet el poble cap al riu en són alguns exemples, els quals es van poder veure ahir a la tarda en un recorregut per totes les obres a manera d’inauguració. «Aixecar l’autoestima» i recuperar part del talent jove que s’ha perdut en les últimes dècades són els principals eixos d’un festival artístic molt lligat a l’aposta decidida de l’Ajuntament pel coworking i la Zona Líquida, espai pioner en l’àmbit rural a Catalunya. 

Artistes locals com la Roser Gay, l’Adrià Cid i l’Albert Bonet, el David Artal, el reusenc Ekaitz Sánchez o els estudiants de l’Escola Municipal d’Art han treballat braç a braç, durant dues setmanes, amb MaryAnn Loo de Singapur, la ballarina Karen Harvey dels Estats Units, Romina Cristi de Xile, Bianca Tschaikner d’Àustria o Carys Wilson del Regne Unit. 

Comentarios
Multimedia Diari