Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Riba-roja posa en relleu l’oli de ginebre

El municipi ha celebrat aquest cap de setmana la festa protagonitzada per la història d’aquest producte
 

Maria Noche

Whatsapp
Imatge d’aquest cap de setmana a l’àrea de lleure de la Garita, on se celebra la Festa de l’Oli de Ginebre. FOTO: Joan Revillas

Imatge d’aquest cap de setmana a l’àrea de lleure de la Garita, on se celebra la Festa de l’Oli de Ginebre. FOTO: Joan Revillas

Riba-roja d’Ebre ha celebrat aquest cap de setmana la II edició de la Festa de l’Oli de Ginebre, organitzada per l’Associació d’Amics de Riba-roja

Es tracta d’un grup de gent que treballa, sense ànim de lucre, per recuperar el patrimoni municipal, tan si és patrimoni de tradició, danses populars, etc.; com patrimoni d’arquitectura rural. 

En aquesta línia, els seus integrants van descobrir una sèrie de forns d’oli de ginebre, i van començar a indagar en la seva història. En total són 17 els forns detectats al municipi, i alguns més sobre els quals tenen evidències que existeixen, tot i que encara no estan detectats.

L’any passat des de l’associació es va iniciar la Festa de l’Oli de Ginebre, un esdeveniment amb la finalitat principal de donar a conèixer com es feia, fa molts anys, el procés de destil·lació de l’oli de ginebre, i conèixer també les seves propietats i característiques.

Antigament l’oli de ginebre s’utilitzava en veterinària, farmàcia, cosmètica i aromateràpia. De fet, avui en dia molts productes cosmètics tenen com a ingredient principal aquest oli. 

Mostra de destil·lació
La festa ha aglutinat aquest segon any un ampli programa d’activitats que giren al voltant d’aquest producte tan curiós, històric i tradicional al municipi, com és l’oli de ginebre.

Tot i això, el moment més esperat i amb un major públic ha estat la demostració de la destil·lació d’oli de ginebre i la mostra artesanal, que han tingut lloc aquest cap de setmana a l’àrea de lleure de la Garita, on des de l’associació, van construir un petit forn per poder fer les demostracions. També ha destacat la visita guiada a uns dels forns d’oli de ginebre trobats a Riba-roja d’Ebre.

Des de l’associació, estan duent a terme un treball de museïtzació per netejar i protegir els forns d’oli de ginebre detectats, i aconseguir que la gent els pugui visitar. Actualment es fan, puntualment, com en el cas d’aquest cap de setmana, excursions i visites, però sempre amb l’acompanyament d’algú de l’associació. El que fan ara és treballar perquè, en un futur, estigui obert a tothom. I també per crear-hi un centre d’interpretació.

Temas

Comentarios

Lea También