Riba-roja s’omple d’artesania i recupera espais urbans amb el concurs 'Un riu d'Art'

Ahir va tenir lloc el mercat d’artesans en el marc de la celebració de la tercera edició d’Un Riu d’Art, el concurs internacional que promou la Regidoria de Joventut de la població

24 junio 2018 15:15 | Actualizado a 26 junio 2018 09:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Riba-roja d’Ebre va celebrar ahir una mostra d’artesania amb tallers per tothom i expositors d’il·lustracions, fotografia, ganxet, fusta, productes ecològics... que van omplir d’activitat el carrer Sant Bartomeu de la població.

L’activitat s’emmarca en la celebració, aquests dies, de la tercera edició d’Un Riu d’Art, el concurs d’art internacional que promou la Regidoria de Joventut amb l’objectiu de crear xarxa i desenvolupar projectes entre joves artistes autòctons i d’altres nacionalitats, alhora que es recuperen espais urbans, especialment del Nucli Antic, en una acció més per crear sinergies i frenar el despoblament rural.

L’estada al poble d’aquests joves culminarà amb la presentació pública de les obres realitzades durant el concurs a diferents espais del poble, dissabte vinent, dia 30, després de dues setmanes intenses que hauran permès als artistes seleccionats conviure i compartir experiències en un entorn rural com Riba-roja, deixant volar la seua creativitat.

En total són deu artistes seleccionats: cinc autòctons i cinc procedents d’altres països del món: Singapur, Regne Unit, Àustria, Estats Units i Xile. Així, l’intercanvi cultural d’aquestes dues setmanes deixarà al poble murals, composicions realitzades amb objectes naturals, il·lustracions, muntatges, grafits, pintura, ceràmica...

Entre algunes propostes, per exemple, la ballarina nord-americana Karen Harvey farà un espectacle de dansa documentant els moviments de l’artista a través de fotografies; l’arquitecta xilena Romina Cristi realitzarà una instal·lació amb flascons plens de tresors de la gent del poble i Carys Wilson, del Regne Unit, explotarà la relació amb l’entorn natural del poble i utilitzarà material orgànic en la seva proposta de pintura a gran escala, entre altres intervencions.

L’organització proporciona als artistes la manutenció i el material per dur a terme la seva creació artística, en una experiència que, més enllà de l’àmbit artístic i professional, respon a tot un estil de vida. I és que a Riba-roja d’Ebre fa anys que existeix una comunitat al voltant de Zona Líquida, un espai de coworking com els que hi ha a les grans ciutats de tot el món, però amb la particularitat d’estar un entorn rural, i amb una filosofia: reunir-se, treballar, innovar, aprendre i connectar, sempre en comunitat fent xarxa.

Comentarios
Multimedia Diari