Risc d'incendi al sud i interior de Tarragona

Tanquen els accessos a la Serra de Montsià i a la de Cardó-el Boix per precaució

26 julio 2019 12:12 | Actualizado a 30 julio 2019 12:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Agents Rurals tancaran a partir d'aquesta mitjanit els accessos als espais naturals de la Serra de Montsià, la Serra de Cardó-el Boix i el perímetre de Protecció de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell.

Protecció Civil crida a extremar les precaucions per l'elevat risc d'incendi previst a l'Ebre i a les comarques del Baix Camp i el Priorat el cap de setmana.

Entrarà vent a partir de dissabte i hi ha possibilitat de tempestes amb llamps ja aquest divendres. El vent s'intensificarà especialment a partir de la tarda de dissabte fins al diumenge al migdia.

La tormenta eléctrica provoca cinco incendios forestales en Tarragona

Bombers de la Generalitat se ha visto desbordado este mediodía de viernes tras empezar a recibir llamadas de incendios forestales en diferentes localidades del Ebre y el Camp de Tarragona. Todos ellos, aunque algunos todavía por confirmar, han sido provocados por rayos (descargas eléctricas) de las tormentas que están pasando por las diferentes comarcas tarraconenses.

Segons el Servei de Prevenció d’Incendis, en aquestes zones es donen elevats índexs de sequera i una vegetació molt malmesa per la manca de precipitacions, que en combinació amb les previsions meteorològiques anteriors generaran valors de risc d’incendi forestal elevat.

Els Bombers i els Agents Rurals tenen previst augmentar la seva activitat de vigilància i prevenció en aquesta zona, reforçant els efectius per evitar ignicions i fer front a possibles incendis.

Protecció Civil fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal. 

També s’ha sol·licitat als ajuntaments de les zones afectades el reforç de la vigilància forestal.

Comentarios
Multimedia Diari