Roben en sis empreses de Tortosa pel mètode del butron

Els lladres van actuar la matinada al polígon Baix Ebre i van fer forats per passar de nau en nau. Es van endur almenys dues caixes fortes

13 enero 2020 17:40 | Actualizado a 17 enero 2020 12:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sis naus situades al polígon industrial Baix Ebre, a Tortosa, van ser víctimes de robatori, la matinada de dissabte. Els lladres van fer forats per passar d’una nau a una altra. Una vegada dins es van endur almenys dues caixes fortes. Es desconeix els diners que havia a l’interior.

Els lladres –possiblement formaven part d’una banda organitzada perquè van actuar d’una forma molt coordinada i silenciosa– van arribar al carrer Japó. En primer lloc van anar a una de les naus i van intentar fer un butron. En no aconseguir entrar a l’interior, van optar per forçar la porta metàl·lica.

Una vegada dins, com que les naus es comuniquen, van començar a fer forats a les parets laterals per anar d’una empresa a una altra. I és que l’objectiu principal eren les oficines de lesempreses ubicades en aquesta zona: dues de l’àmbit de l’alimentació i una altra de manteniment de la xarxa ferroviària. 

Per accedir a l’interior de les oficines van donar puntades de peu a les portes, soroll que no va ser percebut per cap testimoni.

Després d’actuar en cinc empreses, van accedir a una altra, situada al carrer D, paral·lel a l’anterior. Es tracta d’una empresa de fabricació de components per a ferreteries. En aquest cas van fer un forat al sostre per entrar dins. Quan ja hi eren, van anar d’oficina en oficina, també fent forats.

Ningú es va adonar de l’activitat dels delinqüents ja que es tracta d’una zona apartada del nucli urbà i amb poca activitat el cap de setmana.

Va ser un camioner a l’anar a carregar mercaderia qui s’adonà del que havia passat

No va ser fins a poc després de les dues de la matinada quan un camioner –que anava a carregar mercaderia en una de les naus afectades– va observar com la porta principal estava forçada i va alertar els Mossos d’Esquadra. 

En rebre l’avís, la Policia Autonòmica es va traslladar al lloc on es trobava el camioner. Va veure que la porta metàl·lica estava rebentada. Els agents van accedir a l’interior per comprovar si els lladres estaven encara dins, amb resultat negatiu.

Van poder observar les destrosses fetes pels delinqüents. Després, els representants de les diferents empreses van acudir a les dependències policials a presentar denúncia, una vegada feta la valoració dels danys i del botí.
Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de les Terres de l’Ebre s’han fet càrrec del cas. Pel moment no hi ha detinguts.
 

Comentarios
Multimedia Diari