Roigé demana extremar les precaucions per l'increment de positius per Covid-19 a Tortosa

Des de l'11 de gener hi ha 214 positius i deu grups escolars confinats

20 enero 2021 12:28 | Actualizado a 20 enero 2021 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha demanat als veïns extremar les precaucions arran de l’increment de casos de Covid-19  a la ciutat en els darrers dies. Aquest dimarts es van notificar 34 positius, que sumen 214 des de l’11 de gener. També hi ha actualment deu grups escolars confinats. “Són unes dades molt negatives i preocupants”, assenyala Roigé, fent una crida a mantenir les mesures de seguretat i les restriccions establertes.

Des de l’Ajuntament es fa un control estricte per al compliment de les restriccions. Així, des del mes d’octubre (segona i tercera onada de la pandèmia) s’han interposat 1.181 denúncies a Tortosa, sobretot per incomplir el confinament nocturn i no respectar les distàncies de seguretat o el nombre de persones per taula als establiments.També, però en menor nombre, se sanciona persones que no porten mascareta o la porten de manera inadequada.

“Hem de ser conscients que la pandèmia no ha passat. Ara el que toca és extremar la prudència i complir totes les mesures de seguretat, limitant al màxim també les interaccions socials”, ha remarcat l’alcaldessa.

Als hospitals de titularitat municipal, actualment hi ha 23 persones ingressades per Covid-19 a la Santa Creu de Jesús, mentre que 13 professionals han estat positius i 12 més es troben en aïllament. Pel que fa a la Clínica Terres de l’Ebre, des de l’Ajuntament de Tortosa es torna a posar a disposició del Departament de Salut per acollir les intervencions quirúrgiques que no es puguin realitzar al Verge de la Cinta per l’augment de casos i d’ingressos a la UCI.

“Reiterar que estem en una situació complicada. Això no s’ha acabat, tot i l’inici de les vacunacions”, ha afirmat l’alcaldessa. En aquest sentit, actualment hi ha a Tortosa un 3 per cent de la població vacunada, entre professionals sanitaris i usuaris de residències, segons dades del Departament de Salut.

Comentarios
Multimedia Diari