‘Romeo i Julieta’, una de les novetats d'aquesta Festa del Renaixement

Els joves actors de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa prenen part en les actuacions de la Festa del Renaixement

21 julio 2018 15:52 | Actualizado a 24 julio 2018 10:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La popular obra de William Shakespeare, Romeu i Julieta, interpretada per La Companyia de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa (EMTT), va ser una de les  representacions que es van poder veure durant la primera nit de la Festa del Renaixement de Tortosa, el dijous passat, dia 19 de juliol.

L’obra, que és el primer cop que s’ha interpretat pels joves actors en el marc del Renaixement, segueix la història d’un amor idealista entre dos joves de famílies enfrentades, els Montesco i els Capuleto. Una trama situada a la  Verona del segle XIV, intensa de principi a fi, que exemplifica els conflictes i rivalitats entre les classes burgeses de l’època.

Els actors principals, Josep Pons com a Romeo i Ares Lara com a Julieta, porten quatre mesos assajant per interpretar al detall una de les històries d’amor de la literatura universal més conegudes fins al moment. «Hem col·laborat en moltes obres, però potser no havia tingut l’ocasió de ser el protagonista principal d’una obra així», va afirmar l’actor que dóna vida al personatge de Romeo, Josep Pons. 
La història, basada íntegrament en l’obra de Shakespeare, va ser adaptada al català per la directora de l’EMTT, Marga Julià, cenyint-se al màxim a l’edició original. 

L’església de la Reparació
Ares Lara, l’actriu que interpreta a Julieta, va declarar que «el fet d’actuar en un lloc tan especial com l’església de la Reparació ens va molt bé per posar-nos encara més en el personatge, tot i l’inconvenient de l’acústica de l’espai». Per altra banda, l’actriu també va apuntar que el problema amb el so es podia resoldre sempre que el públic estigués molt atent. És precisament  per aquest motiu que un cop començada l’actuació no es pot entrar ni sortir de l’església. 

L’espectacle s’interpretarà per últim cop aquesta nit a l’església de la Reparació de Tortosa en dos sessions, la primera a les 21 hores i la segona a les 24 hores.

L’Escola Municipal de Teatre, juntament amb La Companyia, que compta amb les promocions de l’EMTT que s’estan formant en cursos avançats, interpretaran en el marc de la Festa del Renaixement un seguit d’obres, a més de  'Romeo i Julieta’, com Arcanum regis, un passatge del terror i misteri al Palau Episcopal de Tortosa; El petit Despuig, la història de la infància d’un dels tortosins més importants del segle XVI, de la mà dels més petits de l’Escola de Teatre, a la cripta de la Reparació; o el torneig cavalleresc de la Confraria de Sant Jordi, on recrearan, juntament amb la Colla Jove, la companyia Equitor i els Lobos Negros, una lluita de cavallers, que s’enfrontaran a cavall i amb espasa, a les Avançades de Sant Joan.

La Festa del Renaixement posarà fi a les activitats demà a la nit amb la desfilada pels carrers de la ciutat i la posterior cloenda a la plaça de l’Asbsis de Tortosa.   

Comentarios
Multimedia Diari