Roquetes tindrà un centre de natura a la casa forestal de Cova Avellanes

Un cop acabades les obres de rehabilitació i reforma de l’antic xalet, s’hi duran a terme activitats de divulgació mediambiental

01 marzo 2018 11:24 | Actualizado a 02 marzo 2018 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Roquetes posarà en marxa un centre de natura a l’antiga casa forestal del paratge de Cova Avellanes, al massís de Port. Es tracta d’un equipament municipal que s’ha rehabilitat en col·laboració amb el Parc Natural dels Ports i el suport econòmic de la Diputació de Tarragona
Així, s’ha recuperat l’interior d’aquesta antiga construcció, que havia servit de residència d’estiu d’enginyers forestals fa dècades, en un equipament amb diverses sales i serveis, destinat a fer-hi xerrades i activitats de divulgació mediambiental. 

Segons detalla al Diari l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, la ubicació del nou Centre de Natura és ideal per a aquests usos, ja que s’hi pot arribar amb vehicle  tot i trobar-se enmig del massís del Port. 

En concret, s’han invertit 65.000 euros en les obres de reforma, que s’han allargat durant dos anys; 55.000 euros a càrrec de la Diputació de Tarragona i 10.000 euros per part del Parc Natural, a més del treball de dos plans d’ocupació de tres persones durant cinc mesos (a càrrec també de l’ens provincial), i de la brigada del Parc. 
Les obres van acabar recentment i ara es treballarà amb el  Parc Natural  i amb l’entitat Naturalistes Lo Caro del Gepec, per tal de dinamitzar l’espai i organitzar-hi un ampli programa d’activitats que permeti conèixer millor la flora i fauna d’aquest espai natural protegit. De fet, aquesta entitat ja treballa a Roquetes en aquesta línia, amb tallers i propostes a la natura per a nens i joves al llarg de tot l’any. 
L’alcalde de Roquetes ha assenyalat aquesta com una de les actuacions destacades enguany  al municipi, en el balanç de la seva gestió al capdavant del consistori des de ja fa deu anys.  

Boscos i camins
També en matèria de boscos públics,  l’Ajuntament de Roquetes ha dut a terme una àmplia actuació de millora mitjançant un programa de gestió forestal sostenible i prevenció d’incendis que ha suposat una inversió de 56.618 euros, dels quals l’Ajuntament ha finançat poc més de 6.300. 
A més, Francesc Gas ha destacat la inversió duta a terme l’any passat en l’arranjament de camins rurals. 
S’han destinat un total de  169.256,86 euros a les obres de millora dels camins del Galatxo, Pandorga, Observatori i la Càrdenes, entre altres.

 

Comentarios
Multimedia Diari