Saló de l’Ensenyament a Amposta

La capital del Montsià acull la tercera edició d’aquest esdeveniment que vol motivar els joves a continuar estudiant

28 febrero 2018 15:46 | Actualizado a 01 marzo 2021 12:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Del 14 al 16 de març, Amposta acull el tercer Saló de l’Ensenyament de les Terres de l’Ebre, sota el nom Fòrum Jove 2018 i el lema ‘Ensenyament, treball i habitatge, t’ajudem a orientar el teu futur’. Organitzat per l’Ajuntament d’Amposta amb suport de la Generalitat, compta amb la participació d’una trentena de centres formatius.

Amb aquest fòrum es vol que els joves de les Terres de l’Ebre, bastant afectats per falta d’infraestructures o feina al territori, es motivin per continuar estudiant. Ja que sense uns estudis no podran trobar una bona feina, aquest Saló de l’Ensenyament és una manera de mostrar als estudiants i joves l’oferta formativa al territori ebrenc.

El Saló de l’Ensenyament potencia les xerrades de motivació i els tallers laborals. A través del Fòrum Jove 2018 es poden trobar coaches professionals que motivaran els joves a complir els seus somnis. I també trobaran tallers per saber com fer un CV, o com preparar-se una entrevista de treball, així com per saber trobar feina per les xarxes socials o crear la seva marca personal. En definitiva, el màxim propòsit del fòrum és animar als joves ebrencs, ajudar-los que s’orientin en el seu futur, impulsar-los i donar-los tota la força per a creure en els seus somnis.

La particularitat tant econòmica com social de les Terres de l’Ebre ha donat lloc a una sèrie de treballs propis de la zona i que també compten amb oferta formativa. Són estudis aplicats a la classe de feina que es poden trobar al territori. Sobretot en tema de nàutica, aqüicultura o les dues agràries, així com els de música o art. També els de cuina, cambrer o enoturístic per la importància turística de la zona. És a dir, els joves estudien allò que després poden trobar oferta laboral a casa amb l’objectiu de ‘fer territori’.

L’organització posa un servei de bus gratuït en l’àmbit de les quatre comarques de l’Ebre per als joves estudiants.

1a trobada de professors
Des de l’organització també s’ha fet una aposta ferma per al professorat. Està clar que dins l’ensenyament aquests són l’element clau, pel que s’està organitzant la primera trobada de professors de les Terres de l’Ebre. Aquesta es farà el 14 de març a la tarda i acollirà una xerrada i diferents taules rodones. 

Comentarios
Multimedia Diari