Salut construeix un nou centre d'atenció primària per a Amposta

El futur edifici té un cost de 2,6 milions d´euros i un termini d´execució de 14 mesos. Ha de suplir l´actual equipament que ha quedat petit per a una població de més de 20.000 habitants

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja està en marxa la construcció del nou centre d’atenció primària (CAP) d’Amposta, una obra llargament demandada a la capital del Montsià. Amb la signatura de l’acta de replanteig ha començat aquesta setmana el termini de 14 mesos per tenir l’obra acabada per part de l’empresa adjudicatària, Romà Infraestructures i Serveis (quatre mesos menys del previst inicialment, atenent a la millora presentada per la constructora). El cost de l’obra és de 2,6 milions d’euros (sense IVA), amb una rebaixa de 600.000 euros respecte al pressupost inicial de licitació.

El nou CAP s’ubicarà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Amposta a la Generalitat a tocar de l’estació d’autobusos, a la rotonda de la Castellania (en un dels accessos ala ciutat). En aquest emplaçament fins ara hi havia una zona de jocs infantils amb arbrat i un pipican, que ja s’han començat a traslladar.

L’equipament sanitari tindrà 2.300 metres quadrats de superfície construïda i estarà operatiu a principis del 2018. Disposarà d’àrea d’urgències i extraccions, medicina de família, àrea de la dona, pediatria, odontologia, i està preparat també per l’especialitat de ginecologia, entre d’altres serveis.

El futur edifici constarà de tres plantes dividides en planta baixa més dos i amb un mòdul tipus rectangle on a les parts més llargues s’ubicaran les consultes.

A la planta baixa estarà ubicada l’àrea d’urgències, extraccions, pediatria i atenció a la dona; a la planta 1 hi haurà les consultes polivalents i odontologia, i a la planta 2 hi haurà el manteniment d’instal·lacions, àrees tècniques i de personal i tres sales on es pot fer educació sanitària, segons es preveu en el projecte constructiu.

El Departament de Salut, a través del CatSalut, ha fixat com una prioritat el nou Centre d’Atenció Primària, ja que l’actual, construït fa més de 30 anys, s’ha quedat petit per atendre els 21.000 habitants de la ciutat. «És molt necessari», admet el director dels serveis territorials de Salut a l’Ebre, Ismael Piñas.

El conseller, el dia 2

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destaca la importància d’aquest nou equipament per a la ciutat. «A més de les millores en l’espai, la també cal destacar que la nova ubicació compta amb més zones d’aparcament per als usuaris».

El nou CAP és una obra llargament demandada i planificada almenys des del 2011. Llavors l’havia d’executar el Consorci d’Inversions Púbiques, un ens format pels ajuntaments de Reus, Tortosa i Amposta que es va acabar dissolent. Així, el CatSalut va recuperar el projecte i finalment l’ha tirat endavant.

Està previst que el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, es desplaci el proper 2 de febrer a Amposta per posar la primera pedra de l’edifici.

Comentarios
Multimedia Diari