Salut fa proves PCR a més de 1.200 treballadors de les empreses Padesa i Paumar

Es tracta d'una mesura "preventiva i proactiva" ja que, tot i que no s’hi ha declarat cap brot en aquests centres de treball, hi ha sis empleats que han estat positius d’altres brots del territori

30 julio 2020 09:21 | Actualizado a 05 agosto 2020 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Salut inicia aquest dijous un cribratge massiu amb proves PCR a les empreses agroalimentàries Padesa i Paumar amb centres de producció a Roquetes i Amposta. Tot i que no s’hi ha declarat cap brot de coronavirus en les instal·lacions d’aquetes empreses, sí que hi ha hagut casos positius relacionats amb altres brots que actualment són actius a les Terres de l’Ebre.

El cribratge als centres de producció de Roquetes es realitzaran a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar. Els positius en aquest centres de producció són d’un treballador de Padesa i de quatre treballadors de Paumar. Avui dijous i demà divendres es cribraran els treballadors després d’avaluar la situació epidemiològica de la demarcació, a la vista dels casos positius que es van detectant, alguns esporàdics i d’altres relacionats amb brots, les darreres setmanes. Alguns del casos, en donar-se la circumstància que treballen en alguna de les empreses esmentades s’ha aconsellat fer aquesta actuació proactiva,  "per avançar-nos a un possible brot d’àmbit laboral", apunten des de Salut. 

En la realització d’aquestes proves massives de PCR coordinades des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi participen l’Agència de Salut Pública a les Terres de l’Ebre, l’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre, amb dues infermeres, dues auxiliars administratives i quatre tècnics auxiliars d’infermeria, que seran els encarregats de realitzar les proves conjuntament amb dues infermeres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que, a més, hi aporta la logística, ja que instal·larà dues àrees sanitàries mòbils on s’hi realitzarà la recollida de mostres. Aquest cribratge es realitza amb plena col·laboració de les dues empreses.

Així mateix, des de la Regió Sanitària es vol posar en valor la tasca del laboratori de l’ICS del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, qui processarà les mostres.

El dilluns i el dimarts es realitzarà el cribratge massiu (505 treballadors) al centre de producció que Padesa té a Amposta on, fa un mes s’hi va detectar un positiu. A Amposta també s’habilitarà un dispositiu per realitzar la recollida de mostres al centre de producció.

Salut apunta que aquesta mesura és preventiva i proactiva per tal de descartar possibles brots. En funció dels resultats "es realitzaran les accions necessàries amb el servei de prevenció de riscos laborals de les empreses i el servei de vigilància epidemiològica".

Padesa és una important indústria agroalimentària, dedicada a la cria, manipulació i comercialtizació de carn de pollastre i gall dindi, mentre que Paumar li presta serveis. 

Comentarios
Multimedia Diari