Salut fa un cribratge a 99 veïns de Tivenys, per tallar un brot

Les proves s'han dut a terme al pavelló firal, amb especial incidència en els contactes directes dels positius confirmats

11 mayo 2021 17:57 | Actualizado a 11 mayo 2021 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El pavelló firal de Tivenys ha acollit aquest dimarts al matí un cribratge poblacional a Tivenys, després de la detecció d’un brot de Covid-19 amb una desena de positius. Un total de 99 persones es van fer el test per detectar asimptomàtics  i tallar possibles cadenes de transmissió.  El brot s’emmarca en l’àmbit social, tot apunta que al voltant d’un bar de la població. 

Segons detallà l’alcalde del municipi del Baix Ebre, Eladi Galve, l’Ajuntament i el Departament de Salut treballaven des de la setmana passada, arran de l’increment de casos, per poder fer una fotografia de l’afectació actual del coronavirus en aquest municipi d’uns 900 habitants i intentar tallar les cadenes de transmissió, «fent proves especialment a les persones que han tingut algun tipus de contacte amb els primers positius».  
Tivenys havia presentat un índex baix d’afectació durant tota la pandèmia i ara calia controlar el brot ràpidament, segons detallà l’alcalde en declaracions als mitjans. Dels positius confirmats, una persona està ingressada a la UCI de l’Hospital Verge de la Cinta.

Com a mesures preventives l’Ajuntament ha tancat temporalment el parc i l’esplai infantil,  així com les instal·lacions esportives, entre altres equipaments i serveis municipals. 

Les proves s'han dut a terme entre les 11 y les 14 hores d’aquest dimarts. La unitat de presa de mostres estava formada per un equip de professionals d’infermeria i administratius i gestors Covid de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Terres de l’Ebre, amb un intents treball previ de coordinació de Salut Pública, professionals de la unitat de presa de mostres i serveis d’informàtica i laboratori, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tivenys.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, demana «màxima precaució a la població, i que tota persona que pugui tenir simptomatologia compatible es posi en contacte amb el Sistema de Salut». 

«Tot i que seguim avançant amb immunització de la població, cal ser prudents i seguir totes les recomanacions i mesures de protecció: higiene de mans, mascareta, distància i evitar aglomeracions», insisteix. 

Comentarios
Multimedia Diari