Salut farà dilluns un cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa

Es vol aturar el degoteig de casos de Covid-19 dels últims dies, amb 38 positius en diferents brots familiars

Diari de Tarragona

Whatsapp
Cribratge a Tivenys. Foto: Joan Revillas

Cribratge a Tivenys. Foto: Joan Revillas

El Departament de Salut realitzarà un cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa aquest dilluns 17 de maig. Respon al degoteig constant de casos que han anat apareixent a la zona durant les últimes dues setmanes i la dificultat des d’Epidemiologia per seguir-ne les cadenes de transmissió. En els últims dies s’han detectat fins a 38 casos positius de la zona, la majoria corresponents a brots familiars.El cribratge es realitzarà de 16h a 19h, a l’Espai Sant Joan, cedit per l’Ajuntament de Tortosa.
La mesura de realitzar els cribratges té la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària entre la població major de 16 anys que no hagi passat la malaltia, que no presenti simptomatologia i que no tingui la pauta completa de vacunació. L’objectiu és detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

La unitat de presa de mostres que realitzarà aquest cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa estarà formada per un equip de professionals d’infermeria i administratius i gestors Covid de l’Atenció Primària de l’ICS de Terres de l’Ebre i comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja. 
Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha volgut posar èmfasi en «no relaxar les mesures de protecció i seguretat», animant la població a participar en aquest cribratge de dilluns, alhora que ha demanat a «totes les persones que puguin tenir simptomatologia es posin en contacte amb el Sistema de Salut». Lleixà ha volgut també agrair la col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa «per tal de preparar aquest dispositiu». 

Tivenys

Pel que fa al cribratge poblacional que es va realitzar a Tivenys durant la setmana passada, es van realitzar un total de 99 proves, de les quals 98 han estat negatives i una positiva.
Lleixà ha aprofitat per fer una crida a tota la població de les franges d’edat que s’estan vacunant actualment a què demanin hora per vacunar-se a http://vacunacovidsalut.cat. A la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre hi ha actualment d’un 34,6% de la població amb primera dosi i un 15,7% de la població amb la pauta completa de vacunació.

Comentarios

Lea También