Salut inicia cribratges a empreses fruiteres de la Ribera d'Ebre

Aquest dimecres es faran test a una setantena d'empleats del Grup Fruiter i Flor del Camp de Benissanet, com a mesura preventiva

18 mayo 2021 14:19 | Actualizado a 18 mayo 2021 14:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Salut inicia aquest dimecres 19 de maig els cribratges a treballadors de la campanya de la fruita dolça de la Ribera d’Ebre. Serà a la seu del Grup Fruiter de Benissanet entre les 9h i les 10:30h. En el cribratge també hi participarà l'empresa Flor del Camp. Entre ambdues empreses la previsió és fer proves a fins a 70 persones. 

Els Departaments d'Agricultura, Treball Afers Socials i Família i Salut ja es van posar en contacte fa unes setmanes amb les empreses fruiteres del territori per tal de garantir una recollida de fruita en condicions de seguretat per a empresa i treballadors.

Una de les mesures que es va posar sobre la taula va ser precisament la de realitzar cribratges voluntaris a les empreses que ho sol·licitessin per tal de detectar possibles casos de Covid-19 abans de començar l'activitat.

El document elaborat des dels departaments de Salut, Agricultura i Treball i Afers Socials, juntament amb les empreses del sector, inclou totes les recomanacions d'actuació davant el risc contra la Covid-19, així com totes les pautes per tal d'efectuar un control preventiu en la campanya de recollida de fruita.

Com en tot cribratge, des de Salut l’Ebre es destaca la col·laboració entre els diversos departaments, així com a l'equip de presa de mostres de l'Atenció Primària de l'ICS Terres de l'Ebre, equips informàtics i de laboratori i la Creu Roja, així com la col·laboració i predisposició de les empreses.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre, ha destacat de forma "positiva aquest cribratge, que permetrà a les empreses de la recollida de fruita dolça i sobretot als seus treballadors poder treballar en condicions de més seguretat". Lleixà ha alertat, però, que "és molt important que tan empreses com treballadors no abaixin la guàrdia i mantinguin les mesures i protocols de prevenció acordats".

Comentarios
Multimedia Diari