Salut realitza un cribratge a 60 persones al nucli antic de Tortosa

En els últims dies hi ha una quarantena de casos

17 mayo 2021 17:16 | Actualizado a 17 mayo 2021 17:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salut ha realitzat aquest dilluns a la tarda un cribratge poblacional al nucli antic de Tortosa. En total s'han realitzat 60 proves.

El cribratge s'ha realitzat a causa del degoteig constant de casos que han anat apareixent a la zona durant les últimes dues setmanes i la dificultat des d’Epidemiologia per seguir-ne les cadenes de transmissió. En els últims dies s’han detectat una quarantena de positius de la zona, la majoria corresponents a brots familiars.

L’Ajuntament de Tortosa ha cedit l’Espai de Sant Joan per a la realització del cribratge, i ha col·laborat amb Salut per fer la crida a la població per assistir a la realització de les proves.

La mesura de realitzar els cribratges es realitza amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària entre la població major de 16 anys que no hagi passat la malaltia, que no presenti simptomatologia i que no tingui la pauta completa de vacunació. L’objectiu és detectar el màxim nombre de persones contagiades possible, especialment aquelles que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, ha volgut posar èmfasi en no abaixar la guàrdia enfront el virus.

Comentarios
Multimedia Diari