Salut tindrà enllestit el nou CAP d'Amposta d'aquí a dos anys

Amb una inversió de 4,2 MEUR permetrà donar solució als problemes d'espai de l'actual equipament datat dels anys vuitanta

19 mayo 2017 19:37 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Salut, a través del CatSalut, ha fixat com una prioritat el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Amposta que permetrà substituir l'actual equipament, que s'ha quedat petit. Està previst licitar el projecte abans de l'estiu i que durant el tercer trimestre de l'any puguin començar les obres que s'enllestirien en dos anys. L'equipament té un pressupost de 4,2 MEUR i estarà ubicat darrera de la nova estació d'autobusos d'Amposta, a tocar de la plaça de la Castellania. El nou CAP, de planta baixa més dos, tindrà àrea d'urgències i extraccions, medicina de família, àrea de la dona, pediatria, odontologia, i està preparat també per l'especialitat de ginecologia. L'actual CAP, construït als anys vuitanta, s'ha quedat petit per donar abast als 21.000 habitants que té la capital del Montsià.

El nou CAP tindrà 2.300 metres quadrats de superfície construïda i estarà operatiu durant el 2018. Segons la planificació del CatSalut, el centre es licitarà abans de l'estiu i les obres començaran durant el darrer trimestre d'enguany. El termini d'execució de l'obra és d'un any i mig més alguns mesos més per equipar el centre. 

Segons ha detallat el director dels serveis territorials de Salut a l'Ebre, Ismael Piñas, el CAP està previst per substituir l'actual centre que ha quedat petit i, en cap cas, es toca el CAP II d'especialitats vinculat a l'Hospital. Piñas ha explicat que a més dels metges de família i pediatres, també s'habilita la consulta d'odontologia, llevadores, i es deixa preparat per si el pla funcional decideix també ubicar l'àrea de ginecologia. 

El projecte del nou CAP, de l'estudi d'arquitectura PMMT, consta de tres plantes dividides en planta baixa més dos i amb un mòdul tipus rectangle on a les parts més llargues s'ubicaran les consultes. Segons el detall, a la planta baixa estarà l'àrea d'urgències, extraccions, pediatria i atenció a la dona; a la planta 1 hi haurà les consultes polivalents i odontologia, i a la planta 2 hi haurà el manteniment d'instal·lacions, àrees tècniques i de personal i tres sales on es pot fer educació sanitària. La construcció del nou CAP, al darrera de l'estació d'autobusos, també permet reordenar un espai verd en la peça triangular on s'ubica el centre i on hi haurà cercles de zona verda i un espai d'esbarjo infantil. 

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha agraït la implicació del Departament de Salut per tirar endavant aquest CAP, projectat inicialment des de l'any 2008 i encallat des del 2011. Tomàs s'ha mostrat satisfet per resoldre els problemes d'espai de l'actual CAP, així com perquè la nova ubicació no tindrà problemes d'aparcament.

Comentarios
Multimedia Diari