Salut treballa en l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta sense descartar un de nou

El conseller Argimon visita Tortosa però no aclareix el futur del centre sanitari de referència de les Terres de l’Ebre

27 octubre 2021 17:38 | Actualizado a 27 octubre 2021 17:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En una visita a les Terres de l’Ebre, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no va posicionar-se sobre el polèmic futur de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El conseller va declarar que es continua treballant en el projecte d’ampliació de l’hospital però «no ens tanquem a res».

La comissió tècnica està treballant per «salvar esculls» i fer el projecte d’ampliació possible, sobretot pel que fa al trasllat del principal dipòsit d’aigua de Tortosa i la conservació de l’entorn patrimonial protegit. La setmana passada el gerent de la Regió Sanitària a l’Ebre, Joan Nin, reconeixia que el cost de l’ampliació s’estava disparant precisament per aquestes complexitats. 

 «Seguim actuant, no aturem res, però no ens tanquem a res», va declarar el conseller. «Quan un projecte es treballa sorgeixen entrebancs i costos extra», va reconèixer, sense quantificar aquests costos. «Però el Departament de Salut està compromès al 100% amb Tortosa i les Terres de l’Ebre».

Argimon va insistir en què la comissió, reunida el passat dilluns, treballa des de fa mesos en el projecte d’ampliació. El conseller no concretà si es planteja un nou hospital de referència per a l’Ebre.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Rogé, va reiterar que cal executar ja l’ampliació acordada de l’Hospital Verge de la Cinta amb la màxima celeritat possible. Roigé va explicar que el desembre passat «es va desencallar una situació que fa massa temps que dura, per tal de tenir l’Hospital Verge de la Cinta en condicions». 

En aquest sentit, l’alcaldessa va demanar com a ciutat que això «no tingue aturador, per tots els anys que portem acumulant», i que l’ampliació siga realitat d’una vegada per totes.

L’alcaldessa de Tortosa va anunciar ahir que ja s’ha concretat el destí del dipòsit d’aigua en aquesta ampliació, que serà traslladat al Parc Nivera, a un solar d’equipaments, i que sembla ser que és un dels principals esculls que encareix el projecte d’ampliació.

Roigé també va reclamar l’execució ràpida del CAP de Jesús, així com una solució per al CAP Baix Ebre. També ha expressat que els estudis de medicina al campus Terres de l’Ebre són una prioritat.

El conseller també va visitar ahir les instal·lacions de radioteràpia de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb el nou accelerador lineal. 

Nou consultori mèdic de Jesús

D’altra banda, ja és apunt l’avantprojecte del nou consultori mèdic de Jesús. L’Ajuntament de Tortosa va cedir els terrenys, a la vora de l’Hospital de la Santa Creu. El nou consultori mèdic és una llarga reivindicació del poble. «Estem molt contents perquè és una necessitat de fa molt de temps», expressà l’alcalde Víctor Ferrando, qui igualment demana una solució provisional mentre no s’executen les obres, ja que l’actual consultori s’ha quedat molt petit i no hi ha espais suficients. El nou edifici podria estar llest a finals del 2023.

Comentarios
Multimedia Diari