Más de Ebre

Salut ultima el pla d'inversions a l'Hospital de Tortosa

El conseller Comín detalla que abans de l'estiu presentarà el pla director de millora del centre hospitalari de referència a l'Ebre

A.Caralt

Whatsapp
El conseller Comín i l´alcalde d´Amposta, Adam Tomàs, van col·locar la primera pedra del futur CAP.Foto: jrevillas

El conseller Comín i l´alcalde d´Amposta, Adam Tomàs, van col·locar la primera pedra del futur CAP.Foto: jrevillas

El Departament de Salut presentarà abans de l’estiu el pla director de millora integral de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb el paquet d’inversions previstes, entre les quals les destinades a millorar la mobilitat.

Així ho va explicar ahir el titular de Salut, Toni Comín, en una reunió mantinguda amb el president veïnal de Tortosa, Josep Baubí, i la portaveu del síndicat mèdic Catac, Cinta Sarroca.

De la mateixa manera, abans de l’estiu també es detallarà el pla d’inversions plurinuals del Departament, on de ben segur s’inclouran actuacions a l’equipament sanitari de Tortosa.

El conseller va comunicar als seus interlocutors que la millora de l’Hospital de Tortosa és una de les prioritats del Departament. Baubí i Sarroca han valorat de manera positiva la posició de Comín i li han recordat els greus dèficits en l’accessibilitat al centre hospitalari i la saturació de l’àrea d’urgències.

El pla director del Verge de la Cinta ha de definir les actuacions necessàries per a l’òptim funcionament de l’Hospital en els propers 25 anys. En aquest sentit, el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha refermat que Salut aposta per la millora del Verge de la Cinta en detriment de la construcció d’un nou Hospital, al barri de Ferreries, com l’anterior Govern de la Generalitat havia projectat.

Xarxa Hospitalària a l’Ebre

D’altra banda, Comín apuntà que el Departament treballa en la creació d’una nova xarxa hospitalària de les Terres de l’Ebre. Els hospitals públics ebrencs s’han d’incloure en aquesta xarxa amb l’objectiu «d’augmentar la seva qualitat assistencial, compartir projectes assistencials i augmentar la seva capacitat d’atenció i cura».

Es tracta de la creació d’una xarxa territorial on integrar tots els hospitals ebrencs i millorar-ne l’àmbit assistencial. «Tots els centres hi han de guanyar. Cada centre que avui està per separat hi ha de sortir guanyant. És un ‘win win’ perquè es tracta de fer junts un projecte assistencial més potent», va sentenciar Comín.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También