Salut ultima l’empresa pública que gestionarà l’Hospital de Móra d’Ebre

Mar Lleixà substitueix Ismael Piñas a la direcció dels serveis territorials del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre

17 julio 2018 09:48 | Actualizado a 17 julio 2018 09:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La doctora en Infermeria Mar Lleixà és la nova directora dels serveis del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre, en substitució d’Ismael Piñas. Lleixà ha explicat que la seva labor serà continuista respecte a la tasca desenvolupada per Piñas, que deixa el càrrec per la seva propera jubilació. En aquest sentit, un dels principals reptes que té al davant és encarrilar el futur de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, la concessió del qual ja ha vençut tot i que Gecohsa el continua gestionant en període de pròrroga. Segons han explicat els responsables de Salut, la creació de la nova empresa pública que se n’ha de fer càrrec, Salut Terres de l’Ebre, s’ha endarrerit per l’aplicació de l’article 155. 

«No hi ha terminis, però Salut Terres de l’Ebre es posarà en marxa al més aviat possible»; ha afirmat Lleixà. Així, es podria aprovar en el proper consell d’administració de l’Institut Català de la Salut (ICS). Però la llum verda definitiva l’ha de donar el consell de Govern de la Generalitat. 
També s’ha d’ultimar en quins termes es produirà la liquidació prevista de Gecohsa. 

Verge de la Cinta

Un altre projecte important sobre la taula és la remodelació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb la construcció per una banda de la nova unitat de radioteràpia i per altra de l’esperat aparcament que comunicarà amb el centre de la ciutat. La redacció dels dos projectes ja ha estat adjudicada, però es preveu que avanci més ràpidament l’obra de l’edifici de radioteràpia, tot i que requereix una requalificació de terrenys per part de l’Ajuntament de Tortosa. I és que la redacció del projecte de l’aparcament es preveu complexa i compta amb un termini de vuit mesos. 

Especialistes

Entre les prioritats de la nova directora dels serveis territorials de Salut hi ha també la de captar i retenir talent al territori. I és que, per exemple, algunes especialitats de medicina  es cobreixen amb moltes dificultats a les Terres de l’Ebre. 

Lleixà preveu la redacció d’un Pla Estratègic de Salut de les Terres, basat en les polítiques que s’adeqüen al Pla de Salut de Catalunya 2016-2020, i centrat en l’atenció a les persones, segons ha detallat.  

Mar Lleixà Fortuño (Tortosa, 1969) és infermera per la Universitat de Barcelona (UB), llicenciada en Psicologia per la Universitat Nacional d’Estudis a Distància (UNED) i doctora per la Universitat Rovira i Virgili. Fins ara era la directora territorial d’Infermeria de l’ICS de les Terres de l’Ebre. Des del 1999 fins al 2016 va ser també professora de la Facultat d’Infermeria del Campus de les Terres de l’Ebre-URV. 

Comentarios
Multimedia Diari