Sancionen un acte taurí a Sant Jaume d'Enveja per l’ús de bastons

El nombre de correbous a les Terres de l’Ebre es manté al voltant dels 440 al llarg d’aquest 2018. El Govern ha sancionat de moment un acte taurí, de les 13 denúncies presentades

20 diciembre 2018 10:39 | Actualizado a 20 diciembre 2018 10:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La temporada de bous 2018 a les Terres de l’Ebre ha acabat amb un total de 207 dies autoritzats i 439 espectacles programats i 49 festes tradicionals amb bous celebrades a 27 municipis ebrencs. Aquesta és una xifra que es manté en els darrers anys, segons ha valorat el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés.

Durant el 2017 els actes van arribar als 433 per un total de 202 dies (el Govern autoritza específicament els dies d’actes taurins, no el nombre de correbous): el 2011, arran l’aprovació de la llei, van ser 208, amb un màxim de 214 el 2015 i un mínim de 195 el 2016. Els municipis ebrencs que celebren actes amb bous són 27, aproximadament la meitat de les Terres de l’Ebre.

Sí que s’han incrementat enguany el nombre de denúncies presentades a la Generalitat per les entitats animalistes contra els organitzadors dels actes. En total, han estat tretze, de les quals deu continuen tramitant-se, dos han estat arxivades (un el pressumpte cas de participació de menors a Santa Bàrbara) i només una ha acabat amb sanció: uns 600 euros per utilitzar bastons contra l’animal en un correbou a Sant Jaume d’Enveja, a finals de juny.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha valorat la temporada de bous com una de «normal amb les dades habituals de dies autoritzats, número de festes i fins i tot número de denúncies presentades».

Al mateix temps, Pallarés es mostrava «força satisfet especialment per la tranquil·litat en què s’han desenvolupat els actes i els respecte mutu entre els defensors i el detractors de la festa». Amb tot, Pallarés ha volgut deixar clar que l’objectiu de la Generalitat «seria arribar a zero denúncies perquè significaria que les festes amb bous es fan perfectament; enguany encara n’hem tingut tretze i vol dir que hem de seguir vigilant de ben prop l’ús de bastons, la participació de menors, la durada dels espectacles i la seguretat dels espais».

Pallarés també ha celebrat que no s’hagin detectat conflictes destacats entre animalistes i taurins aquest 2018. «L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha entès molt bé que tots ens hem de respectar. El que va passar fa uns anys va ser una vergonya. Ara els que volen bous, dins de la llei, ho estan fent prou bé», va declarar ahir el delegat.

Comentarios
Multimedia Diari