Sancions a partir de 400 euros per deixar brossa a les platges del Delta

El Parc Natural i els municipis deltaics denuncien que les conductes incíviques estan fent augmentar les deixalles en els espais naturals aquest estiu

M. M.

Whatsapp
Brossa a la platja dels Eucaliptus. Foto: Laura Revillas

Brossa a la platja dels Eucaliptus. Foto: Laura Revillas

El Parc Natural del Delta de l’Ebre, els ajuntaments del seu àmbit, l’Estació Nàutica de la Ràpita, diverses federacions de comerços, associacions d’empresaris, consells comarcals i associacions de voluntaris del delta de l’Ebre s’han unit en una campanya per instar les persones que visiten aquest espai natural protegit que s’emportin la brossa a casa. 
Una campanya que recorda que llençar escombraries al medi natural pot comportar una sanció econòmica a partir dels 400 euros.
Entitats i administracions alerten que encara són freqüents les conductes incíviques de banyistes i de visitants dels espais naturals que deixen i aboquen les deixalles arreu, amb una tendència que apunta a l’alça aquest estiu, sobretot en zones com la barra del Trabucador. 
Recorden que al Parc Natural no hi ha contenidors o papereres distribuïts per tota la seva extensió, ni cap servei de recollida de brossa, com en els pobles i ciutats. Així, cal endur-se tots els residus que s’hi generen. 
«Els plàstics, per exemple, quan arriben al mar, el sol, el vent i les onades els trenquen en porcions cada cop més petites i queden convertits en microplàstic, un producte pràcticament no degradable. Les conseqüències d’aquest material sobre la costa, els ocells, els peixos, els mamífers i les tortugues marines, i també sobre la salut de les persones poden arribar a ser devastadores», remarquen des del Parc.

Temas

Comentarios

Lea También