Sant Carles de la Ràpita promourà a l'abril la cuina de l'escamarlà

Un vermut popular el 2 d´abril donarà el tret de sortida a les jornades gastronòmiques dedicades a aquest crustaci

19 mayo 2017 19:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de la galera, arriba el torn de l’escamarlà. Sant Carles de la Ràpita ha presentat la quarta edició de les jornades gastronòmiques dedicades a aquest preuat producte de la seva llotja, que arrencaran el 2 d’abril amb un vermut popular. Una desena de restauradors del Col·lectiu de Cuina de Sant Carles de la Ràpita-Delta de l’Ebre oferiran tastos amb aquest crustaci com a protagonista. Pel preu de 5 euros es podran degustar dos tastos acompanyats d’una beguda, en una activitat que està prevista a la plaça situada a tocar del pavelló firal.

Aquest serà el tret de sortida oficial a unes jornades gastronòmiques que s’allargaran fins al 24 d’abril i que compten amb la participació de 14 restaurants del municipi, els quals oferiran menús especials mb preus entre els 33 i els 39 euros.

Per la llotja de Sant Carles de la Ràpita passen anualment unes 35 tones d’escamarlans, amb un valor superior als 600.000 euros, segons ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balagué. En les darreres setmanes han caigut una mica les captures arran dels temporals de mar, i actualment el preu de l’escamarlà a la llotja se situa al voltant dels 24 euros el quilo.

Les jornades l’escamarlà també esdevindran el tret de sortida a la promoció de tres escapades al municipi amb rutes gastronòmiques, que passen pel Museu del Mar, les llacunes del delta de l’Ebre i les muscleres de la badia dels Alfacs; una oferta que s’oferirà a través de la plataforma de l’Estació Nàutica.

Amb iniciatives com aquesta la Ràpita avança en la promoció de la seva reconeguda cuina marinera.

En aquest sentit, cal destacar també que el Col·lectiu de Cuina rapitenc representarà la cuina catalana entre el 15 i el 17 d’abril al fòrum gastronòmic B-Delicious dintre del saló internacional de Turisme B-Travel, que se celebrarà a Barcelona, segons ha detallat al Diari la regidora de Turisme, Rosa Anglès.

 

Comentarios
Multimedia Diari