Santa Bàrbara arrenca les obres de rehabilitació del seu Ajuntament

Després de vuit anys, s'enceta el projecte que preveu mantenir l'aspecte de la façana però enderrocant tot l'interior de l'edifici

19 mayo 2017 18:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’edifici de l’Ajuntament de Santa Bàrbara serà rehabilitat i restaurat. Després de vuit anys, quan el 2009 ja es va prendre la decisió de remodelar-lo, per fi el projecte ha arrencat. La primera de les cinc fases en què s’han dividit els treballs compta amb un pressupost de 240.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

En aquesta primera fase, s’enderrocarà l’interior de l’edifici (deixant sols algunes bigues mestres per suportar l’estructura) i es realitzarà la fonamentació de l’edifici i l’estructura de la primera planta. L’edifici consta de 3 plantes amb 300 metres cadascuna.

«Aquesta és una obra molt important per a Santa Bàrbara, tenint en compte que és un projecte de 2 milions d’euros i es té un pressupost municipal de 3,5 milions», explica l’alcalde de Santa Bàrbara, Alfred Blanch. «El que s’ha tingut en compte és que l’aspecte extern de l’edifici no canviés. Per aquest motiu usem la paraula ‘rehabilitació’. Però de la façana cap a dins serà molt diferent».

L’alcalde Aldred Blanch detalla que no s’ha volgut enderrocar tot l’edifici sencer (que tenia grans dèficits estructurals al seu interior) i començar-lo de nou per tal de conservar al poble un edifici original. «És dels edificis més antics i representatius que tenim», apunta. «Volíem conservar-lo».

En funció de l’execució de la primera fase, arrencarà la segona. «Està programada per a l’any que ve. Hi haurà una partida del pressupost del 2017 per al projecte, però la quantitat variarà en funció de com haja anat la primera fase».

Trasllat dels serveis

L’alcalde avança que s’ha decidit fraccionar el projecte en cinc fases, però que finalment podrien ser quatre.

Les obres han obligat a tallar el tram del carrer Pagesia conegut com «la costereta del Mercat».

Per tal de realitzar l’actuació, l’Ajuntament i els serveis que s’hi oferien a l’edifici van haver de traslladar-se a un altre immoble situat a prop (el mercat es troba a la planta baixa, les oficines del consistori a la primera i l’emissora municipal a la segona). Correus ja fa diversos anys que va canviar la seua ubicació.

Comentarios
Multimedia Diari