Santa Bàrbara promociona la cultura de l’oli d’oliva

Aquest cap de setmana se celebra la Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç, que esdevé un aparador de l’activitat econòmica local

17 noviembre 2018 17:36 | Actualizado a 20 noviembre 2018 12:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Màxima activitat aquest cap de setmana al municipi de Santa Bàrbara, al Montsià, on té lloc la 22 edició de la Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Recent iniciada la campanya de l’oliva, el sector, un dels més importants a nivell agrari del territori, té el seu punt de trobada al certamen, en el que participen una cinquantena d’expositors, entre els presents a les dues carpes i els de maquinària agrícola, ubicats a l’esplanada semicoberta. Segons detalla la regidora de Fires de Santa Bàrbara, Judit Lleixà, entre d’altres activitats es pot visitar una finca d’oliveres mil·lenàries o gaudir de les Jornades Gastronòmiques de l’oli. 

Entre les propostes de l’última jornada de la fira, aquest diumenge hi ha la demostració de com preparar el terreny per a recol·lecció d’olives a la manera tradicional, a càrrec de la Penya Amics dels Cavalls, i el concurs de plegar olives també a la manera tradicional, en el que participaran els alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola Jaume Balmes;tot plegat, a partir de les 11.00 hores al camp de terra. 

Durant tot el matí també es pot gaudir de passejades en carro i cavalls, visitant la Casa Museu del Pagès d’Àngel Fibla. Ja al migdia, la cooperativa local Agrícola del Camp organitza un concurs de tast d’olis. El guanyador s’emportarà 15 litres d’oli novell, però hi haurà un obsequi per a tots els participants. 

A la mateixa hora, es podrà degustar la Tapa de la Fira, a càrrec del Restaurant Hotel Diego, a un preu d’1,5 euros la tapa amb beguda, a l’estand de l’Ajuntament. 

Ja a la tarda s’han programat, entre d’altres propostes, una xocolatada popular i una ballada i cantada de jotes, de les que podran gaudir tots els assistents a la fira, que any rera any esdevé un aparador de la vida econòmica i cultural de Santa Bàrbara. 

Comentarios
Multimedia Diari