Segon tractament a l’Ebre per reduir la mosca negra

Els cabals extraordinaris del riu havien impedit fins ara els treballs habituals i amb l’estiu arriba la màxima afectació de la plaga

27 junio 2018 11:32 | Actualizado a 29 junio 2018 10:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’augment de les temperatures i el descens de cabals a l’Ebre ha suposat també una gran eclosió de mosca negra, que està afectant molts veïns de municipis del tram final del riu amb les seves doloroses mossegades. Enguany, de forma excepcional per la crescuda del riu en els darrers mesos, només s’ha pogut realitzar fins al moment un sol tractament contra les larves de la mosca, a finals de maig. Ara el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), encarregat de la lluita contra la plaga, preveu el segon tractament de la temporada per a finals d’aquesta setmana o principis de la que ve. I és que els cabals del riu han tornat a nivells habituals per l’època, al voltant dels 300 metres cúbics per segon. 

Així, es procedirà a abocar al riu entre Ascó i Amposta més de 2.000 litres de BTI, el producte que ataca les larves perquè no puguin desenvolupar-se i arribar a mosques adultes, quan produeixen les doloroses mossegades. 

D’aquesta manera es preveu poder reduir l’afectació de la plaga de cara a la primera quinzena de juliol, quan es dóna anualment el màxim de població de l’espècie, segons detalla al Diari el responsable dels treballs al Copate, Raül Escosa. 

L’objectiu és dur a terme diversos tractaments durant l’estiu, tot i que no s’assoliran els nivells d’altres anys, amb cinc o sis abocaments de BTI repartits al llarg dels mesos de primavera i estiu. 

Els tècnics del Copate fan aquesta feina de forma paral·lela als tractaments per reduir l’afectació dels mosquits als municipis del delta de l’Ebre. 

Aquesta setmana s’estan fumigant els arrossars més propers a les poblacions i urbanitzacions del marge dret i esquerra del Delta; una feina que es du a terme diversos cops durant l’estiu i que permet reduir les poblacions dels mosquits que creixen als camps de conreu, diferents de les que proliferen a llacunes i espais naturals costaners. 

Comentarios
Multimedia Diari