Segon tractament contra la mosca negra i el mosquit a les Terres de l'Ebre

Amb el pressupost prorrogat de la Generalitat, no s’ha pogut signar un nou conveni i la partida és la mateixa que el 2018: 800.000 euros

29 mayo 2019 12:29 | Actualizado a 29 mayo 2019 12:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després d’alguns entrebancs, finalment el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha realitzat ja dos tractaments contra la mosca negra i el mosquit a diversos punts del riu Ebre.

Així ho ha confirmat el delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés. «Finalment s’ha atorgat l’autorització perquè el COPATE tirés endavant els tractaments, ja ho tenien tot preparat, perquè estavèm en pròrroga pressupostària», ha declarat el delegat Pallarés.

El primer va ser realitzat fa un mes, i, el segon, la setmana passada. «Em consta que el primer tractament ha anat molt bé, i aviat sabrem com ha anat aquest segon», va detallar ahir Pallarés.

Cal recordar que el COPATE va demanar el passat mes de desembre a la Generalitat que es tanqués un nou conveni regulador per als tractaments contra la mosca negra i el mosquit. 

L’acord reclamava que s’incrementés el finançament del Govern, entre 300.000 i 400.000 euros, per superar el milió i mig d’euros de pressupost anual, davant de l’increment dels costos dels productes i també del nombre d’aplicacions. 

La proposta també incloïa poder tenir infraestructures pròpies adequades com una pista d’aterratge per als helicòpters i un hangar on guardar els productes dels tractaments. 

Però amb el pressupost prorrogat de la Generalitat, no s’ha pogut renovar i signar un nou conveni amb aquests requeriments, de forma que enguany s’ha aplicat exactament la mateixa partida per als tractaments contra la mosca negra i el mosquit, uns 800.000 euros.

S’espera que amb nou pressupost es puga signar un nou conveni que inclogue les millores que l’ens i el territori reclamen.

Les dades que es recopilen des de 2014 constaten una afectació estable de la mosca negra, sobre els 4.000 casos de persones ateses en centres assistencials de salut al territori. Hi ha pics importants, sobretot a la zona de Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i Deltebre, i especialment als mesos de juny i juliol.

Comentarios
Multimedia Diari