Segon tractament de l’any contra la mosca negra al tram final del riu Ebre

Entre Ascó i Tortosa

15 abril 2021 13:53 | Actualizado a 15 abril 2021 13:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) ha realitzat avui dijous el segon tractament de l’any al tram final del riu Ebre per controlar la població de mosca negra. Els tècnics van fer ahir els mostrejos previs, els quals van detectar la presència de larves als macròfits (plantes aquàtiques) del riu i la necessitat, per tant, del tractament. Ha consistit, com és habitual, en l’abocament des d’un helicòpter de 2.100 litres del producte larvicida biològic BTI en set punts del tram final de l’Ebre, compresos entre Ascó i Tortosa.
Segons detallen des del Copate, enguany es preveuen set tractaments, un més que l’any passat. Quant al pressupost de 2021 per combatre la mosca negra i el mosquit és d’1,3 milions d’euros, un 50% del qual aportat per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta.
Aquest és el segon exercici consecutiu que la lluita contra la mosca negra es fa des de principi d’any, una actuació que permet combatre amb majors garanties la plaga, ja que s’actua sobre la primera generació de larves abans que es converteixen en exemplars adults. Demà divendres es farà un nou mostreig per comprovar l’efectivitat dels treballs. 

Comentarios
Multimedia Diari