S'eleven a onze els afectats pel brot de xarampió a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa

També hi ha dos casos sospitosos més, de manera que són 7 les persones pendents dels resultats de les analítiques per conformar si han contret o no aquesta malaltia vírica 

27 abril 2018 14:25 | Actualizado a 02 mayo 2018 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat un nou cas del brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa que eleva a 11 les persones afectades per aquesta malaltia vírica. També s’han notificat 2 casos sospitosos més i, per tant, ara són 7 les persones que estan pendents de confirmació d’analítica. A més, ds de Salut no es descarta la detecció d’algun altre cas en els propers dies.

El dia 25 d’abril es va confirmar aquest nou cas de xarampió entre el personal de l’hospital. Dels 11 confirmats, 6 són persones treballadores de l’hospital o d’empreses de serveis externs vinculades al centre mentre que els altres 5 són pacients que s’han viositat a l’hospital o que han estat en contacte amb els treballadors.  

Totes les persones afectades cursen la malaltia sense complicacions i cap d’elles ha requerit atenció hospitalària. A tots els casos confirmats i als sospitosos, se’ls han prescrit mesures d’aïllament als seus domicilis fins a passar el període de transmissió de la malaltia.

Els serveis de vigilància epidemiològica de l’Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre conjuntament amb la Unitat Bàsica de Prevenció de l’ICS, el servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i els serveis de prevenció de les empreses externes estan fent una vigilància activa de les persones treballadores i els seus contactes per tal de detectar possibles casos. S’ha enviat informació a tots els centres sanitaris, així com a les empreses vinculades amb l’hospital recordant el protocol a seguir per al personal sanitari. És molt important que el personal que treballa als centres sanitaris estigui correctament vacunat.

ques A Catalunya, qualsevol sospita de xarampió es notifica urgentment a la Sub-direcció general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública a través de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica per tal de dur a terme precoçment les actuacions de control corresponents i limitar l'aparició de casos secundaris mitjançant l’adopció de mesures preventives adequades, en concordança amb les directrius de l'Organització Mundial de la Salut.

 

Comentarios
Multimedia Diari