Sensibilització per les persones amb discapacitat física

Aquest diumenge al matí el Teatre La Llanterna de Móra d'Ebre va acollir el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 

04 diciembre 2017 11:20 | Actualizado a 04 diciembre 2017 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir diumenge es va celebrar arreu del món el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Una cita que també ha arribat per segon any consecutiu a la comarca de la Ribera d’Ebre, de la mà de l’entitat Barreres Fora i amb el suport del Consell Comarcal, entre altres administracions del territori.

La jornada va tenir lloc al teatre  municipal La Llanterna de Móra d’Ebre, amb l’objectiu d’aplegar persones amb discapacitat física perquè poguessen posar en comú i compartir les seues inquietuds i les seues dificultats, així com fer visible les persones amb discapacitat física del territori per tal de sensibilitzar la població en general i fer partícips de les activitats de la jornada a la població en general, per promoure la cohesió social i la sensibilització vers aquesta problemàtica.

La celebració de l’esdeveniment, així doncs, va portar-se a terme al voltant del complex cultural de La Llanterna i les activitats desenvolupades van ser pensades perquè tothom tingués l’oportunitat de fer una gimcana en cadira de rodes i practicar esports adaptats. També hi va haver música en viu i un dinar de germanor, al migdia. 

La diada, oberta així mateix a la participació dels veïns de les comarques veïnes de la Terra Alta, el Priorat, el Baix Ebre i el Montsià, va congregar moltes persones del territori amb problemes de mobilitat i professionals de l’atenció sociosanitària.

Aquesta jornada de conscienciació ja es va celebrar per primera vegada a la Ribera d’Ebre l’any passat, llavors organitzada per la Creu Roja i amb la finalitat de donar visibilitat i crear una associació que agrupés el col·lectiu de persones amb discapacitat de la comarca. 

Finalment, la primavera passada un grup de veïns de les Terres de l’Ebre amb discapacitat física van unir-se en una entitat, Barreres Fora, pionera al territori, per reclamar l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la millora de l’accessibilitat.

I és que, segons l’associació, hi ha una carència detectada al territori ebrenc d’associacions i recursos per a persones amb discapacitat física. Aquest és un dels principals motiu pels quals ahir es va organitzar la segona jornada. 

El col·lectiu alerta que la legislació espanyola i catalana sobre accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques s’aplica de manera deficient en multitud d’indrets, com en la construcció de rampes d’accés amb un fort pendent que no són assumibles o les grans dificultats per accedir a molts habitatges particulars. Una de les primeres victòries de l’associació fou l’arranjament de la vorera del vial de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per fer-lo accessible a les persones amb cadira de rodes.

Comentarios
Multimedia Diari