Senyalitzen els punts de cobertura de la Via Verda

Els senyals disposen d’una matrícula perquè els usuaris puguin ser localitzats ràpidament pels serveis d’emergències en cas d’accident

26 marzo 2018 08:53 | Actualizado a 27 marzo 2018 10:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana Santa la Via Verda de la Terra Alta ja disposa finalment de la xarxa de senyals informatius de cobertura del telèfon d’emergències 112, des d’on els usuaris podran trucar en cas d’accident o incidència i podran ser localitzats amb la màxima celeritat. 
Es tracta de set pals instal·lats al llarg de la comarca, on se senyalitza que existeix cobertura de mòbil per part d’alguna de les operadores i que consten d’una matrícula, que permet als equips d’emergència una ràpida localització del lloc. 

La Via Verda de la Terra Alta ofereix uns paisatges espectaculars, amb una orografia escarpada, entre muntanyes i amb nombrosos túnels de l’antiga via fèrria que, per altra banda, deixen sense cobertura de telèfon mòbil la major part del recorregut, que compta anualment amb uns 70.000 usuaris, entre ciclistes i senderistes. 

Al llarg dels anys s’havien produït alguns accidents, tal com ja va denunciar el Diari l’any 2016, i s’havia detectat la necessitat d’aquesta cobertura d’emergència, que ara ha estat coordinada entre el Consell Comarcal, Protecció Civil i telèfon 112 del Departament d’Interior.
La Generalitat va fer un estudi de les zones on no hi ha cobertura mòbil al llarg del recorregut de la Via i va fer una proposta sobre on col·locar els nous senyals, cada tres o quatre quilòmetres al llarg dels 24 que té el sender turístic per la comarca; una feina que ha dut a terme el Consell Comarcal de la Terra Alta.

Concretament, els set senyals informatius s’ubiquen a la sortida de l’estació de Prat de Comte en direcció El Pinell de Brai; al costat d’una àrea de descans al davant de l’ermita de Sant Josep de Bot; després del primer túnel que hi ha passada l’estació de Bot en direcció Horta de Sant Joan; abans d’entrar al túnel que hi ha en les proximitats de l’estació d’Horta de Sant Joan; a la sortida de l’estació d’Horta en direcció Arnes, just abans de travessar la carretera T-334; a la sortida del túnel que hi ha abans d’arribar a l’estació d’Arnes-Lledó, i, per últim, a la mateixa estació d’Arnes-Lledó, al costat del senyal en què es descriu el recorregut que realitza la Via Verda al seu pas per la Terra Alta.

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa, Carles Luz, era conscient de la necessitat d’aquesta xarxa de senyals d’emergència, en un actiu turístic cada cop amb més èxit i més visitants. «En algun cas es va trigar una mica en socórrer la persona accidentada perquè els equips d’emergència no trobaven el lloc concret. Confiem que amb aquest nou sistema això ja no passarà més», comenta. De fet, es tracta d’un servei àmpliament estès per altres zones naturals de Catalunya, com el Pirineu.

Comentarios
Multimedia Diari