Sergi Arnau substitueix Xavier Rodríguez com a regidor de la CUP a Tortosa

El relleu es portarà a terme dilluns
 vinent al ple municipal

10 septiembre 2020 10:30 | Actualizado a 10 septiembre 2020 11:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La CUP Tortosa ha presentat públicament el relleu del regidor de Xavi Rodríguez a l’Ajuntament de Tortosa, que serà substituït per Sergi Arnau. Seguint els compromisos de l’organització amb la voluntat de no professionalitzar la política, el regidor en els últims 5 anys ha renunciat al càrrec, segons comunica el grup.

El relleu s’oficialitzarà en el Ple municipal del pròxim 14 de setembre. Sergi Arnau ha volgut agrair la gran feina portada a terme pel seu antecessor en nom de l’assemblea, així com la confiança dipositada en ell. Ha recordat també que els regidors de la CUP són simples portaveus d’una assemblea que pretén fer d’altaveu de les classes populars i dels moviments socials a l’Ajuntament.

Com a objectiu principal del curs l’assemblea de la CUP Tortosa pretén donar resposta als reptes derivats de la crisi de salut, econòmica i social que de ben segur s’agreujarà en els propers mesos. També ha manifestat que totes aquelles mesures que tinguin com a objectiu pal·liar aquesta situació des vessant no assistencialista tindran el suport de la formació política. El portaveu de la CUP a l’Ajuntament ha demanat al govern municipal que escolti les propostes de l’oposició, i ha anunciat que tot i que no s’hi han pogut adherir perquè encara no ha pres possessió, el grup municipal de la CUP a l’Ajuntament donarà suport a iniciatives com el no retorn dels romanent acumulat de 2019. «Considerem que és un primer pas per a poder donar resposta a les necessitats econòmiques derivades de l’emergència actual», ha declarat, tot instant al govern municipal a desobeir si cal per a poder fer ús d’aquestes partides econòmiques. També han reclamat la contractació de més treballadores socials per a donar resposta a les necessitats socials dels tortosins i les tortosines.

Per altra panda, la CUP Tortosa ha insistit en la necessitat de fer els plens presencials. «Podem veure com el dilluns 14 escoles i instituts tindran aules amb ràtios de 25 alumnes, i no som capaces d’organitzar un Ple municipal presencial garantint les mesures de seguretat necessàries?». De la mateixa manera, han denunciat que tot i que el ROM contempla la possibilitat de poder assistir a les comissions informatives a persones que no siguin regidors «no s’ha permès l’assistència del futur regidor de la CUP, dificultant així la seva tasca i la preparació del proper Ple municipal».

Sobre les passades Festes de la Cinta, el portaveu de la CUP ha manifestat que «s’ha fet un programa de festes destinat a un públic molt concret. La majoria del programa són actes religiosos, allunyat del que considerem que han de ser unes festes populars».

Comentarios
Multimedia Diari