S'esfondra l'interior d'una casa deshabitada al call jueu de Tortosa

Una casa deshabitada del call jueu del barri de Remolins de Tortosa es va esfondrar ahir a la matinada sense causar ferits.

19 mayo 2017 23:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una casa deshabitada del call jueu del barri de Remolins de Tortosa es va esfondrar ahir a la matinada sense causar ferits. L’habitatge, de planta baixa i dos pisos, està situat al número 5 del carrer de Vilanova. La façana va quedat intacte però l’interior es va esfondrar, per causes encara per determinar.
Ahir a la tarda, l’Ajuntament de Tortosa va instar via decret el propietari a enderrocar la resta de la casa. Si el propietari desatén la petició, el consistori actuarà de manera subsidiària com ho ha fet en anteriors ocasions.

Els fets van succeir a la 01.43 hores de la matinada d’ahir. Dues dotacions dels Bombers es van desplaçar fins a la zona per comprovar que no hi hagués cap persona atrapada. Com a mesura preventiva, els equips d’emergència van desallotjar un veí que residia en un habitatge annex.
Durant el matí, l’estret carrer del barri històric es va tallar a la circulació i els tècnics municipals van procedir a revisar l’estat de l’edifici.
La casa esfondrada està situada a l’antic call jueu de Tortosa, un dels elements patrimonials que el consistori està potenciant en els últims anys.

L’últim, l’agost de 2014
L’últim esfondrament d’un habitatge al nucli antic de la ciutat va succeir l’agost de 2014, quan va caure la paret mitgera d’una casa deshabitada al carrer Sant Felip Neri. En els últims mesos, diversos partits de l’oposició han reclamat al govern local mesures per fomentar la rehabilitació d’edificis amb l’ànim d’evitar  successos com aquest.

En aquest sentit, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va anunciar el dissabte passat en un acte al nucli antic la decisió d’obrir enguany  una línia d’ajuts a la rehabilitació d’edificis al nucli antic. Una decisió, explicà Bel, que no estava prevista i que es posaria en marxa aquest febrer.
Minuts abans, el president de l’associació de veïns Centre-Nucli Històric, Josep Baubí, havia reclamat de manera explícita al govern local una política pública de rehabilitació d’edificis.

Comentarios
Multimedia Diari