Set denúncies per haver conduït en moto per camins forestals prohibits

Els agents rurals han intensificat la vigilància per les queixes d'ajuntaments, entitats i propietaris de finques

19 mayo 2017 23:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els agents rurals ha interceptat aquest mes de gener un total de set motocicletes en dos serveis d’accés motoritzat a la comarca del Baix Ebre. Aquestes actuacions van suposar la denúncia de tots set conductors per circular per vials no aptes per a la circulació amb vehicles de motor dins del medi rural.

A més, dos conductors tampoc no complien els requisits previstos al Reglament general de circulació i de vehicles. El Departament d’Agricultura, a través dels agents rurals, ha decidit intensificar aquest tipus de vigilància a les Terres de l’Ebre davant les reiterades queixes rebudes del territori.

La primera actuació de vigilància i control es va fer dimarts 6 de gener. Aquell dia, els agents rurals van interceptar dues motocicletes tipus enduro que circulaven per una sendera forestal dins del terme municipal de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bítem, a Tortosa.

Uns dies després, el diumenge 11 de gener, la mateixa unitat dels agents rurals va ser testimoni del recorregut efectuat en una sendera per un total de cinc motocicletes de muntanya, les quals van ser interceptades a la confluència d’aquest vial prohibit amb una pista forestal asfaltada, a la mateixa zona que les anteriors.

La Llei d’accés motoritzat al medi natural i el reglament que la desplega prohibeixen, entre altres supòsits, la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes i per vies amb prohibició explícita de circular-hi, que es trobin degudament senyalitzades.

Els agents rurals de l’Àrea Bàsica del Baix Ebre han intensificat les actuacions de control motoritzat arran de les reiterades queixes rebudes d’entitats locals, i també de propietaris de finques particulars i associacions d’excursionistes i ciclistes, entre d’altres.

Les queixes es concentren en les molèsties i afectacions que ocasionen aquest tipus d’activitats esportives quan es duen a terme de manera incívica i al marge de la legalitat.

S’han reforçat les actuacions consistents en la localització i el seguiment de vials amb evidències de ser utilitzats per vehicles de motor de manera irregular, i també s’han intensificat els controls als punts més concorreguts.

Comentarios
Multimedia Diari