Setge policial al tràfic de drogues a Amposta

En l’últim any hi ha hagut 8 operatius dels diferents cossos de seguretat, amb 28 escorcolls en domicilis i 31 detencions, algunes de persones reincidents

07 mayo 2018 09:16 | Actualizado a 09 mayo 2018 11:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El tràfic de drogues ha estat un  dels principals problemes de seguretat ciutadana a Amposta, on l’actuació especialment de dos clans familiars ha fet de la capital del Montsià un punt de referència de la venda al detall de cocaïna i heroïna al territori en els darrers anys. Conscients d’aquesta problemàtica, des de l’Ajuntament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’han fixat com una prioritat la lluita contra aquest tràfic. Així, en el darrer any s’han dut a terme a la ciutat 8 operatius policials, en els quals s’han realitzat entrades i escorcolls en 28 domicilis i s’han fet 31 detencions, segons dades del consistori. 

Cinc dels operatius han anat a càrrec de Mossos d’Esquadra i Policia Local.  El cos municipal també ha col·laborat en dos casos amb la Policia Nacional i en un amb la Guàrdia Civil. Un dels últims casos va tenir lloc el passat 25 d’abril, quan Mossos i Policia Local van desmantellar un punt de venda de droga al carrer de Sebastià Juan Arbó. En l’operatiu es va detenir una dona i es van decomissar petites dosis de cocaïna, substàncies per al tall, dos telèfons mòbils i  diners fraccionats.

Les zones de més afectació d’aquesta problemàtica són les Quintanes i la Vila, segons explica al Diari l’inspector de la Policia Local d’Amposta, Josep Massana, qui des que va assumir el càrrec fa poc més d’un any es va marcar aquesta lluita com una de les «principals línies de treball». Entre els domicilis on s’han dut a terme escorcolls en el darrer any, n’hi ha als carrers d’Agustina d’Aragó, Isabel la Catòlica, Vázquez de Mella, Xile, Cánovas o Navarra, una part dels quals esdevenien punts de venda de droga al detall.

El passat mes de desembre, un altre operatiu dels Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local, va acabar amb la detenció d’11 persones, en un cas de presumpte blanqueig de capitals relacionats amb la venda de droga. En aquella ocasió es va comissar nombrosa documentació de factures de compravenda, contractes de propietats i valoracions cadastrals. També es van localitzar dues armes curtes i es van intervenir fins a 8 vehicles, segons dades dels Mossos. 

De les 31 detencions efectuades en els diferents operatius policials, algunes són persones reincidents. «Hi ha un cas en què se l’ha detingut fins a tres vegades en un any i mig», explica Massana. «El problema és que, en alguns casos, les persones detingudes tornen a delinquir un cop són posades en llibertat per part del jutge, a l’espera de judici», admet al Diari el regidor de Governació i tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Amposta, Miquel Subirats. 

Segons ha pogut saber el Diari, la pressió policial a Amposta hauria fet que en els darrers mesos l’activitat de venda de drogues al detall s’hagués desplaçat en part a municipis de la vora. Amb tot, es preveu mantenir la pressió policial «per tal d’intentar erradicar al màxim aquesta activitat il·lícita i els nous punts de venda que anéssim detectant», detalla l’inspector Massana. 

Preocupació  dels veïns

La problemàtica ha comportat  moltes queixes dels veïns. «Quan vam entrar al govern teníem clar que aquesta havia de ser una prioritat», afirma el responsable de Governació. 

Des de la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta es feliciten pels resultats que estan tenint els operatius policials. El seu president, Llorenç Navarro, afirma que cal incidir en l’acció policial però alhora també en la prevenció. «Si hi ha tràfic de drogues és perquè hi ha gent que les compra i les consumeix. S’hauria de treballar també en prevenir aquesta realitat», remarca. 

Unitat canina per detectar les drogues 

La Policia Local compta des de fa dues setmanes amb l’ajuda d’un gos especialitzat en la detecció de substàncies estupefaents. «L’objectiu és fer més pressió a les persones que es dediquen a aquests delictes», explica l’inspector de la Policia Local. L’última actuació del cos policial  municipal ha estat la detenció d’un home, aquest dimecres, quan estava en plena transacció prop de la plaça de l’Aube. 

Comentarios
Multimedia Diari