Setzena campanya arqueològica de la URV a l'Assut de Tivenys

El jaciment on es treballa va mantenir una ocupació continuada des del segle VII fins al I abans de Crist

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV (GRESEPIA) va iniciar el 15 de juny una nova campanya d'intervencions arqueològiques a l'Assut de Tivenys (Baix Ebre) que finalitzarà el 24 de juliol. Aquest assentament protohistòric situat sobre un turó, al marge dret del riu Ebre, va ser adquirit per la Universitat Rovira i Virgili l'any 2009, i s'hi han fet excavacions anuals ininterrompudes des de l'any 2000. Aquesta ja és la setzena campanya, doncs, en un indret en què els treballs pretenen recuperar un assentament amb un període d'ocupació que s'estén des d'època preibèrica fins a la conquesta romana, entre els segles VII i I abans de Crist.

El jaciment és un dels pocs assentaments de la zona que va mantenir una ocupació ininterrompuda durant tot aquest període protohistòric, entre el segle VII i el segle I abans de Crist. Destaca el seu imponent sistema defensiu, amb murs de més de quatre metres d'alçada conservats, on s'hi erigeix una torre circular que va ser un dels primers edificis en ser bastits a l'indret durant el procés de formació de la cultura ibèrica.

A més, des del dia 29 de juny fins al 18 de juliol, s'imparteix al jaciment el IV Curs d'Arqueologia de l'Assut, organitzat amb un format setmanal, al qual s'han inscrit una vintena d'estudiants de la URV que volen complementar la seva formació teòrica amb la part pràctica d'excavació. El curs està coordinat pel GRESEPIA amb el suport del Departament d'Història i Història de l'Art i la Facultat de Lletres de la URV.

Comentarios
Multimedia Diari