Shakespeare, tornejos cavallerescs i dansa sufí als espectacles del Renaixement de Tortosa

Durant el vespre i la nit, es pot gaudir d'una ampla proposta d'espectacles d'inspiració renaixentista

21 julio 2017 15:07 | Actualizado a 22 julio 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa del Renaixement de Tortosa, a banda d’oferir una gran ambientació de carrer, música, actes propis i institucionals inspirats en l’època i la recreació de la vida quotidiana a través dels campaments, contempla al programa un gran nombre d’espectacles per gaudir tranquil·lament d’una sessió de teatre, dansa, cant, gresca o fins i tot tornejos cavallerescs. Enguany hi ha 20 espectacles musicals, 16 de teatre de carrer, 15 fixes i/o de pagament, 16 actes propis i 26 dins l’ambientació de la vida quotidiana.

Sense dubte, un dels clàssics ineludibles de la festa és ‘La Taverna d’Enrico’, amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, espectacle que enguany es programa per 18a vegada. Combina teatre, una mica de circ, molt d’humor i algunes de les cançons més famoses dels Quicos, juntament amb la tonada famosíssima de la Taverna d'Enrico (“A la Taverna d’Enrico se menja se bevi e se troba un amico!”).

Un dels espectacles més esperats d’enguany és ‘La Dansa del Dervitx’, a la plaça de l’Absis. El dervitx no para de voltar sobre ell mateix durant una bona estona combinant diferents coreografies. Els cants polifònics medievals acompanyen la dansa giratòria que cada cop es va complicant amb nous números que porten el dervitx de l’èxtasi al clímax.

Enguany una de les novetats ha sigut el Torneig cavalleresc de la Confraria de Sant Jordi, a les Avançades de Sant Joan, on prenen part la Colla Jove de Dolçainers, els Abanderats de la Festa, Equitor, La Companyia de l’Escola Municipal de Teatre, i el grup Lobos Negros. L’espectacle es basa en l’arribada del Papa Adrià VI a la ciutat, fet que alegra la ciutadania, que organitza un torneig de cavallers en el seu honor, amb els joves que es preparen per anar a la guerra i els seus cavalls. En el decurs del torneig, els cavallers han de passar diferents proves: copejar un nino enmig del terreny amb una llança i des de dalt del cavall, encertar unes anelles, passar pel mig d’un arc en flames... L’espectacle també arriba amb una part teatralitzada i la col·laboració dels abanderats de la ciutat, que amenitzen l’estona entre prova i prova. L’espectacle també pot servir per gaudir de l’ambient especial de les Avançades de Sant Joan, que de nit es tornen l’escenari perfecte per recrear el viatge al segle XVI.

Entre els altres espectacles que s’hi podran veure hi ha un dels més coneguts textos de William Shakespeare, ‘El Mercader de Venècia’, a càrrec de La Companyia de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa al Palau Episcopal o ‘Les Dragons du Cormyr’, un  espectacle francès que recrea un curiós cabaret del segle XVI.

Es podrà veure, així mateix, ‘La gran fortuna de Pantalone’, a càrrec també de l’Escola Municipal de Teatre, ‘La pazzia senile’, amb La Binota, i ‘El Papa Adriano VI y el Grial’, amb la companyia de teatre Los Navegantes, i que recrea la recerca d’aquest Papa vers el Sant Grial l’any 1516. Completen l’oferta, entre d’altres propostes, el ‘Cantina Cantorum’ del Cor Flumine o la Jueva de Tortosa.

El programa també ofereix propostes musicals que van voltant pel carrers com ara dels grups Grimorium, Jabardeus, Suterranya, Bohemian Bards, Ordo Vagorum, Cornalusa, Tornals, etcètera. A la Festa del Renaixement arriben companyies internacionals per fer gaudir tothom d’una gran ambientació pels carrers, carrerons i places.

Comentarios
Multimedia Diari