Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Signat el conveni per posar en marxa cinc depuradores i dos col·lectors a la conca catalana de l'Ebre

Les set actuacions de sanejament han estat construïdes per Acuamed (Àudio)

ACN

Whatsapp
Foto: DT

Foto: DT

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, i el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, en nom de l'empresa estatal Acuamed, han signat un conveni aquest dilluns a Madrid que permetran la posada en marxa de cinc depuradores i dos col·lectors en alta construïts per Acuamed a la conca catalana de l'Ebre. Es tracta de les depuradores d'Ulldemolins (Priorat), Térmens-Menàrguens (Noguera), Sant Jaume d'Enveja (Montsià), Horta de Sant Joan (Terra Alta) i Alcoletge (Segrià), així com també els col·lectors en alta d'Alguaire (Segrià) i del Pi (Bellver de Cerdanya).

En declaracions a l'ACN, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha qualificat d'"excel·lent notícia" la signatura d'aquest conveni, que ha fet possible, ha dit, "desllodrigar el conflicte institucional" que impedia la posada en marxa de les cinc depuradores i els dos col·lectors. Ara, tant les depuradores com els col·lectors començaran a funcionar "de forma imminent"

La signatura s'ha produït aquest dilluns en el transcurs de la reunió entre el conseller Vila i la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, aquesta tarda a Madrid. L'acord tindrà una vigència de deu anys més o fins al traspàs de les obres a la Generalitat. Així mateix, les dues parts s'han compromès a promoure el corresponent traspàs a través de la Comissió Mixta de Transferències de l'Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya.

L'Agència Catalana de l'Aigua, un cop les actuacions hagin superat satisfactòriament el període de proves a càrrec d'Acuamed, incorporarà les depuradores al Pla de Sanejament de Catalunya i es farà càrrec dels corresponents costos d'explotació.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También