Signat el conveni per posar en marxa cinc depuradores i dos col·lectors a la conca catalana de l'Ebre

Les set actuacions de sanejament han estat construïdes per Acuamed (Àudio)

ACN

Whatsapp
Foto: DT

Foto: DT

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jordi Agustí, i el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, en nom de l'empresa estatal Acuamed, han signat un conveni aquest dilluns a Madrid que permetran la posada en marxa de cinc depuradores i dos col·lectors en alta construïts per Acuamed a la conca catalana de l'Ebre. Es tracta de les depuradores d'Ulldemolins (Priorat), Térmens-Menàrguens (Noguera), Sant Jaume d'Enveja (Montsià), Horta de Sant Joan (Terra Alta) i Alcoletge (Segrià), així com també els col·lectors en alta d'Alguaire (Segrià) i del Pi (Bellver de Cerdanya).

En declaracions a l'ACN, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha qualificat d'"excel·lent notícia" la signatura d'aquest conveni, que ha fet possible, ha dit, "desllodrigar el conflicte institucional" que impedia la posada en marxa de les cinc depuradores i els dos col·lectors. Ara, tant les depuradores com els col·lectors començaran a funcionar "de forma imminent"

La signatura s'ha produït aquest dilluns en el transcurs de la reunió entre el conseller Vila i la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, aquesta tarda a Madrid. L'acord tindrà una vigència de deu anys més o fins al traspàs de les obres a la Generalitat. Així mateix, les dues parts s'han compromès a promoure el corresponent traspàs a través de la Comissió Mixta de Transferències de l'Administració de l'Estat-Generalitat de Catalunya.

L'Agència Catalana de l'Aigua, un cop les actuacions hagin superat satisfactòriament el període de proves a càrrec d'Acuamed, incorporarà les depuradores al Pla de Sanejament de Catalunya i es farà càrrec dels corresponents costos d'explotació.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También