S'implanta el sistema remot d'atenció domiciliària per a les urgències

El telèfon 061 derivarà els usuaris sense accés a l'atenció continuada perquè rebin un metge a domicili o els serveis del SEM

19 mayo 2017 15:38 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una de les línies destacades que es desenvoluparà a les Terres de l’Ebre aquest any dins del Pla Nacional d’Urgències, és el sistema remot d’atenció domiciliària gestionat pel Sistema d’Emergències Mèdiques(SEM) Tarragona. Els usuaris que no tenen accés als CAP d’atenció continuada podran trucar al 061 perquè els professionals del CatSalut Respon decideixin si la urgència que els traslladen requereix atenció del metge a domicili o l’activació dels serveis d’ambulància del SEM. El sistema remot d’activació de l’atenció continuada a través del 061 estarà plenament implantat a finals d’any al territori un cop aplicats els sistemes informàtics que permeten fer la traçabilitat i enregistrament de la trucada. Els metges de guàrdia localitzada podran ser activats per dur a terme aquest servei a domicili si ho requereixen des del 061. El sistema s’ha començat a desplegar a les comarques del Montsià i el Baix Ebre en el primer semestre i s’implantarà a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre en el segon semestre d’enguany.

El pla d’urgències nacional inclou nous serveis per a les Terres de l’Ebre que ja s’han començat a aplicar o s’aplicaran aquest any. A part del sistema remot d’atenció domiciliària de les urgències , també es dotarà els centres hospitalaris de referència, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, dels recursos necessaris per atendre les urgències psiquiàtriques. En concret, hi haurà nous espais, formació i personal especialitzat. Des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ja s’està treballant perquè les urgències psiquiàtriques s’atenguin als hospitals generals ebrencs amb el suport de psiquiatres localitzats de la Fundació Pere Mata, proveïdor dels serveis de salut mental. Aquest tipus de pacients acaben anant d’un lloc a l’altre, quan són atesos en situacions d’excitació i cal descartar que tinguin problemes orgànics. Amb suport especialitzat, a partir d’ara la porta d’entrada d’aquests pacients al sistema sanitari seran els hospitals generals.

També aquest passat hivern s’ha implantat la millora del seguiment de pacients crònics perquè puguin ser derivats a un ingrés directe a les unitats de malalts subaguts de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i l’Hospital Comarcal d’Amposta. El repte és identificar correctament la patologia crònica dels pacients a la seva història clínica perquè davant d’una urgència i una trucada al SEM se’ls derivi directament a les plantes de subaguts del centres especialitzats.

Comentarios
Multimedia Diari