S'inscriu la primera parella de les Terres de l'Ebre al Registre de parelles estables de Catalunya

"No volíem casar-nos i hem pensat sobretot en el bé del nostre fill", expliquen

19 mayo 2017 15:39 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sergi Arnau i Nines Casado, de Tortosa, són la primera parella inscrita al Registre de parelles estables de les Terres de l’Ebre, engegat a Catalunya aquest mes. Són parella des de fa deu anys, en porten nou vivint junts i tenen un fill, l’Oriol, de cinc anys.

«La institució del matrimoni la respectem, però no coincideix en la nostra forma de pensar. No volíem casar-nos i hem pensat sobretot en el bé del nostre fill», expliquen. «Vam pensar que era formalitzar la nostra situació i tenir una cobertura legal».

Tal com explica la directora territorial de Justícia a les Terres de l’Ebre, Montserrat Ingla, el nou Registre de parelles estables de Catalunya s’ha posat en marxa amb la voluntat de facilitar a les parelles estables o de fet a què optin, per exemple, a la pensió de viduïtat, encara que no estiguen casades. «El que també s’iguala són els aspectes quant a la successió», detalla Ingla.

Els requisits necessaris (només en cal un) són haver conviscut dos anys sense interrupció, tenir fills o haver-se constituït com a parella davant de notari. Habitualment, les parelles que no estan casades visiten la notaria per primera vegada quan tenen un fill o quan compren un habitatge. A partir d’ara, cada vegada que es constitueixe una nova parella estable davant de notari, els seus membres podran sol·licitar que se’ls inscrigue automàticament al Registre de parelles estables de Catalunya.

A diferència d’estar casat, però, els membres de la parella estable han de presentar la declaració de renda per separat.Les parelles estables tampoc gaudeixen dels 15 dies de permís retribuït a la feina que sí tenen les parelles que es casen.

Comentarios
Multimedia Diari