Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

S'inscriu la primera parella de les Terres de l'Ebre al Registre de parelles estables de Catalunya

"No volíem casar-nos i hem pensat sobretot en el bé del nostre fill", expliquen

M. P.

Whatsapp
Sergi Arnau i Nines Casado amb el seu fill Oriol, aquest dijous als Serveis Territorials de Justícia. FOTO: JOAN REVILLAS

Sergi Arnau i Nines Casado amb el seu fill Oriol, aquest dijous als Serveis Territorials de Justícia. FOTO: JOAN REVILLAS

Sergi Arnau i Nines Casado, de Tortosa, són la primera parella inscrita al Registre de parelles estables de les Terres de l’Ebre, engegat a Catalunya aquest mes. Són parella des de fa deu anys, en porten nou vivint junts i tenen un fill, l’Oriol, de cinc anys.

«La institució del matrimoni la respectem, però no coincideix en la nostra forma de pensar. No volíem casar-nos i hem pensat sobretot en el bé del nostre fill», expliquen. «Vam pensar que era formalitzar la nostra situació i tenir una cobertura legal».

Tal com explica la directora territorial de Justícia a les Terres de l’Ebre, Montserrat Ingla, el nou Registre de parelles estables de Catalunya s’ha posat en marxa amb la voluntat de facilitar a les parelles estables o de fet a què optin, per exemple, a la pensió de viduïtat, encara que no estiguen casades. «El que també s’iguala són els aspectes quant a la successió», detalla Ingla.

Els requisits necessaris (només en cal un) són haver conviscut dos anys sense interrupció, tenir fills o haver-se constituït com a parella davant de notari. Habitualment, les parelles que no estan casades visiten la notaria per primera vegada quan tenen un fill o quan compren un habitatge. A partir d’ara, cada vegada que es constitueixe una nova parella estable davant de notari, els seus membres podran sol·licitar que se’ls inscrigue automàticament al Registre de parelles estables de Catalunya.

A diferència d’estar casat, però, els membres de la parella estable han de presentar la declaració de renda per separat.Les parelles estables tampoc gaudeixen dels 15 dies de permís retribuït a la feina que sí tenen les parelles que es casen.

Temas

  • EBRE

Lea También