S’invertiran 530.000 euros en convertir l’antic traçat del Carrilet en via verda

L’adequació afectarà un tram de poc més de set quilòmetres entre l’antiga bòbila d’Anguera, a Tortosa, fins al pont de l’autopista AP-7, a l’Aldea; i enllaçarà amb el tram del Baix Ebre de la Via Verda de la Val de Zafán

06 noviembre 2018 11:49 | Actualizado a 06 noviembre 2018 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal del Baix Ebre invertirà 529.417 euros en la conversió en via verda de l’antic traçat del Carrilet de Tortosa a la Cava (Deltebre), un tren de via estreta ja desaparegut però molt recordat al territori per ser el punt d’unió entre la capital del Baix Ebre amb el Delta. 
El Consell Comarcal treballa en aquesta línia també per connectar l’actual Via Verda de la Vall de Zafán des de Tortosa fins a la desembocadura de l’Ebre.

Més concretament, aquesta inversió permetrà convertir en via verda un tram d’una longitud de 7,2 quilòmetres. Segons el projecte del Consell Comarcal, es tracta del recorregut comprès des de la rotonda de la C-42, prop de l’antiga bòbila d’Anguera, a Tortosa; fins al pont de l’autopista AP-7, ja al terme municipal de l’Aldea.

Aquesta nova via no quedarà aïllada, ja que enllaçarà a través de la Via Cicloturística amb el tram del Baix Ebre de la Via Verda de la Val de Zafán.En aquesta línia, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, assenyala que aquesta inversió significarà una ampliació notable de la xarxa ciclista i un pas molt important en la consolidació del cicloturisme.

El projecte comporta una inversió total de 529.417 euros. D’aquest total, el 50% serà finançat pel Consell Comarcal i l’altre 50% a través d’un ajut de la Generalitat.

El ple de la corporació comarcal es va reunir ahir, dilluns, en sessió extraordinària, per aprovar l’acceptació d’un ajut atorgat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, en el marc de la convocatòria dels Plans de Foment Territorial del Turisme. 

Així mateix, el ple ha aprovat també una modificació de crèdits del pressupost de l’exercici de 2018 per fer front a la resta del cost del projecte.
El següent pas que cal fer ara serà encarregar la redacció del projecte per procedir a la licitació de les obres. 

Com a primer pas per crear la Via Verda del Carrilet de la Cava, el 13 de maig de 2017 el Consell Comarcal del Baix Ebre va signar un conveni d’arrendament dels terrenys de l’antic traçat del Carrilet de Tortosa a la Cava per vint anys amb l’organisme públic Administrador de Infraestructures Ferroviarias (ADIF), propietari dels terrenys. L’objectiu, llavors, ja era promoure la creació d’una via verda per a ús cicloturístic.Tot i que la vigència de l’arrendament és de 20 anys, es podrà renovar per 10 anys més. Amb aquest arrendament, la institució comarcal està ja en condicions, un cop obtinga el finançament necessari, d’executar el projecte de recuperació d’aquesta primera part de l’antic recoregut del Carrilet i enllaçar-la a través de la Via Cicloturística (el tram comprès entre l’antiga bòbila i el Pont Roig), amb la Via Verda del Baix Ebre.

 

Comentarios
Multimedia Diari