Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sisè Pessebre monumental a la Cisterna del Vall d’Alcanar

La Cisterna del Vall d’Alcanar acull l’obra de Juan José Curto, que hi ha invertit 200 hores en la seua precisa elaboració

Diari de Tarragona

Whatsapp
El Pessebre es pot visitar els dies 5, 6 i 7 de gener, de 18 a 21 hores, a la Cisterna del Vall d’Alcanar, al costat de la plaça de l’Ajuntament. foto: joan revillas

El Pessebre es pot visitar els dies 5, 6 i 7 de gener, de 18 a 21 hores, a la Cisterna del Vall d’Alcanar, al costat de la plaça de l’Ajuntament. foto: joan revillas

La principal novetat que presenta el sisè Pessebre monumental és la seua nova distribució al llarg de la Cisterna del Vall d’Alcanar, la qual cosa permet apreciar-ne millor els detalls i que els personatges i elements que el componen llueixen més.

El Pessebre va augmentant de dimensions cada edició, passant dels 36 metres quadrats de la temporada passada als 45 d’enguany. També s’ha incrementat el nombre de figures que s’exposen. S’hi poden contemplar quasi 200 peces, entre animals, personatges i elements del paisatge. Es recreen diversos ambients: el desert, les basses d’aigua natural, la posada, les muntanyes, el castell d’Herodes i, és clar, l’establia on va nàixer Jesús. Els Reis Mags van avançant cap al pessebre i no hi falten pastors, bugaderes, carnissers, pescadors... Fins i tot, hi ha escenes peculiars com la matança d’un porc. El dia de Reis, Juan José Curto intentarà que Ses Majestats vinguen a veure el Pessebre i s’hi facen fotos, aprofitant que la recepció oficial es fa a l’Ajuntament situat just al darrere de la Cisterna.

El muntatge ha suposat més de 200 hores de treball, des de tres setmanes abans de la seua inauguració el 16 de desembre. Juan José Curto explica que «cada dia dedicàvem unes quatre hores, sobretot en caps de setmana i de nit, perquè els companys treballen, en dissabtes i diumenges fèiem una mica més i ens estàvem fins a les quatre de la matinada». Curto compta amb el suport de mitja dotzena de persones que l’ajuden. «Enguany ens ha ajudat Gorka, de Tortosa, que s’ha encarregat de tota la part elèctrica», comenta Curto. La resta de colla la formen Àngel Castro, Agustí Forcadell, Benito Sancho, Manolo i Laura, «sense ells no seria possible dur a terme el Pessebre».

El Pessebre es pot visitar encara  el cap de setmana de Reis (dies 5, 6 i 7 de gener), de 18 a 21 hores. Fins ara, Juan José Curto està satisfet de la bona acollida que ha tingut. «Estem tenint un bon nombre de visitants, tant d’Alcanar com dels altres pobles veïns: la Sénia, Tortosa, Ulldecona, Benicarló… Esperem seguir així».

Temas

Comentarios

Lea También