Sis anys de presó per matar una dona a Tortosa l'any 2001

El condemnat ha acceptat la sentència, que rebaixa la pena per homicidi gràcies als atenuants d'embriaguesa i dilacions indegudes del procediment

ACN

Whatsapp

La secció segona de l'Audiència de Tarragona ha condemnat a sis anys de presó un ciutadà moldau, Sergiu Beleuta, com a autor de l'homicidi d'una dona en un pis del carrer Sant Blai de Tortosa l'any 2001. Precisament, el reconeixement de "dilacions indegudes" en el procediment no atribuïbles a l'inculpat, així com el seu estat d'embriaguesa en el moment dels fets, han exercit com a atenuants en la pena fixada prèvia conformitat, fet que ha evitat la celebració de la vista oral. Beleuta va disparar amb una pistola contra una noia de la qual només es coneix el nom de Valerie -tampoc s'han pogut trobar familiars-, després de mantenir una baralla per qui conduïa el cotxe amb el qual tornaven d'una discotec

La sentència, a la qual ha tingut accés l'ACN, fixa com un dels principals atenuants del cas les "dilacions indegudes" en el procés per uns fets ocorreguts fa catorze anys. Segons reconeix el jutge, es van produir "períodes de paralització no imputables a l'acusat". La causa va ser començar a ser instruïda pel jutjat número 3 de Tortosa. No va ser fins al març del passat 2012 quan es va dictar ordre de presó en contra seva, amb l'emissió d'una ordre de detenció i entrega internacional. A l'agost de 2013, Beleuta va ser detingut a Romania i lliurat a les autoritats estatals el dia 24 d'aquest mateix mes. Dos dies després es va ratificar la presó provisional.

L'altre gran argumenta que l'inculpat no tenia cap patologia psiquiàtrica prèvia però tenia les seves "facultats volitives i intel·lectives disminuïdes" pel consum de begudes alcohòliques previ als fets. Segons el relat judicial, Beleuta i Valerie havien arribat junts a Tortosa el maig de 2001 i van contactar amb Vasile Lupeca perquè els facilités allotjament. Tots ells vivien en un pis del carrer Sant Blai, al nucli històric de la ciutat. Pocs dies després, el 17 d'aquell mes de maig, tots tres, acompanyats per una quarta persona, van traslladar-se a una discoteca. Prèviament i durant els moments anteriors als fets, havien consumit begudes alcohòliques.

La baralla es va originar al moment de tornar a casa, quan Beleuta i Valerie es van enfrontar: ella volia conduir el cotxe que havien comprat entre tots dos. A l'arribar a casa, la discussió entre tots dos va pujar de to fins arribar a les mans. Llavors, l'inculpat va dir-li a la noia que es tranquil·litzés o li dispararia amb la seva pistola. La sentència recull que la noia li va respondre: "dispara, que m'és igual". L'home va complir la seva paraula utilitzant una pistola Browning de 6,35 mm.

A l'escoltar els trets procedents de l'habitació, els altres tres acompanyants que estaven a la casa van treure la noia a la plaça de l'Àngel per demanar ajut. Quan va arribar l'ambulància que la va traslladar a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Valerie estava ja inconscient. L'autòpsia va determinar que el tret al pit que li va afectar el pulmó i el fetge. El cos també presentava algunes contusions a les extremitats fruit de la baralla.

La conformitat de Beleuta amb la sentència de sis anys de presó -que inclou la inhabilitació pel mateix període de temps i el pagament dels costos del procés- , amb els atenuants d'embriagues i dilacions indegudes, ha evitat la celebració de la vista oral. Davant la impossibilitat, fins aquest moment, de localitzar els familiars de la víctima, els queda reservada la possibilitat que prenguin accions civils.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También