Sis cries de tortuga babaua es recuperen amb èxit a Canal Vell

Els exemplars, rescatats en el moment de nàixer a la platja Llarga de Tarragona, han doblat el seu pesen dos mesos

19 mayo 2017 23:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sis de les cries de tortuga babaua (Caretta caretta) localitzades el passat mes d’octubre a la platja Llarga de Tarragona s’estan recuperant molt satisfactòriament a les instal·lacions del Centre de Fauna Salvatge del Canal Vell, al delta de l’Ebre. Segons explica alDiari Ricard Gutiérrez, de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, aquests exemplars han doblat el seu pes en només dos mesos i han crescut entre un i dos centímetres.

Al centre hi van arribar nou exemplars, però tres d’ells es trobaven en una situació molt delicada i no van poder sobreviure. Les supervivents es recuperen en tancs d’aigua salada a una temperatura d’entre 22 i 28 graus, que afavoreix el seu desenvolupament. «Podem afirmar que ja no es troben a la UCI. Evolucionen favorablement i s’alimenten soles, concretament, d’uns preparats d’anxova i calamar aixafat», explica Gutiérrez.

Els tècnics són molt optimistes que aquestes tortugues puguin ser alliberades novament a la natura cap a la primavera, quan els veterinaris certifiquin que estan recuperades i la temperatura del mar comenci a pujar i se situï per sobre dels 15 graus, comenta el responsable de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina. L’alliberament es duria a terme a la platja Llarga de Tarragona on es va localitzar el niu, un fet molt excepcional. Se’ls instal·larà un xip d’identificació però l’objectiu seria fer també un seguiment de les tortugues, en col·laboració amb una universitat, per recollir dades dels seus moviments al mar.

L’any passat es va produir el fet excepcional de localitzar dues postes de tortuga babaua, espècie en perill d’extinció, a les platges de Tarragona (Llarga i Arrabassada). Els ous d’aquesta segona posta es van enterrar al Delta però no van acabar naixent. Segons el Departament d’Agricultura, tots dos episodis constaten l’interès de la tortuga per pondre a les platges tarragonines i tot fa pensar que se’n podrien produir més casos. Malgrat que es tracta d’animals de sang freda acostumats a viure en aigües temperades, un possible escalfament de l’aigua del mar pel canvi climàtic podria suposar un increment futur de tortugues al litoral sud català.

Comentarios
Multimedia Diari