Sis municipis del Montsià volen reduir 514 tones de diòxid de carboni

Alcanar, la Galera, Sant Jaume, la Ràpita, la Sénia i Ulldecona participen en un projecte d´eficiència energètica del Consell

19 mayo 2017 18:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell Comarcal del Montsià ha sol·licitat cofinançament al Programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació Feder de Catalunya 2014-2020, per tal d’augmentar l’eficiència i la sostenibilitat als edificis i instal·lacions públiques de sis municipis de la comarca: Alcanar, la Galera, Sant Jaume d’Enveja, Sant Carles de la Ràpita, la Sénia i Ulldecona. Aquests municipis han apostat pel projecte comarcal demanant conjuntament, a través de l’ens comarcal, aquesta ajuda del 50% del cost elegible.

La memòria tècnica ha estat redactada pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate), amb el suport dels ajuntaments implicats i del Consell Comarcal del Montsià. L’objectiu principal del projecte és la reducció de 514 tones d’emissions de diòxid de carboni amb l’execució de les actuacions previstes. Tanmateix, es busca un model de creixement i desenvolupament sostenible, intel·ligent i integrador, segons informen des del Consell.

Pel que fa a les instal·lacions d’enllumenat, el projecte d’eficiència energètica preveu actuar en 3.400 punts de llum dels 7.800 totals que tenen els sis municipis conjuntament. S’aposta per la tecnologia LED en la majoria dels punts d’actuació i es preveuen estalvis del 74% de mitjana en el consum actual d’electricitat en aquests punts. També s’actuarà en vuit dependències canviant la il·luminació interior per tubs LED i projectors existents per uns de més eficients, arribant a estalviar més del 60% del consum actual.

Per una altra banda, el model de gestió que s’ha plantejat permetrà fer un seguiment acurat de l’acompliment de tots els objectius marcats en base a un sistema d’indicadors. És un model basat en la telegestió energètica (comunicació i informació en temps real) i la gestió de la facturació i consums d’electricitat.

El cost elegible total del projecte comarcal ascendeix a 1,3 milions d’euros.

Comentarios
Multimedia Diari