‘Strongman’ del Delta

‘Strong Ferrer’. El deltebrenc Joan Ferrer, líder actual de la Lliga Nacional de Força, ha estat protagonista destacat als platós de televisió de ‘Got Talent’ i ‘Sálvame’

06 febrero 2021 15:50 | Actualizado a 06 febrero 2021 15:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Va començar jugant a bàsquet, i en els tres últims anys amb la pràctica de l’Strongman, Joan Ferrer s’ha convertit en un dels més destacats participants de la Lliga Nacional de Força, a la que accedeixen els sis homes més forts de l’Estat espanyol.

L’esportista de Deltebre de 30 anys, amb un pes de 160 quilos i 1,89 d’alçada, compagina la feina de casa, de treball al camp, amb els entrenaments, on busca ser cada dia més fort. ‘Strong Ferrer’, com també se’l coneix en el món dels esports de força, ha arribat a arrossegar un camió de 16 tones, ha aixecat pedres de 180 quilos, i agafat troncs de 130 quilos, entre molts dels reptes que ha dut a terme. Durant aquesta complicada etapa de la pandèmia de la Covid-19, no ha pogut entrenar amb la mateixa assiduïtat i intensitat com ho fa normalment, i la competició de la Lliga Nacional de Força que lidera actualment, es va paralitzar després d’haver-se disputat dues proves. No obstant, Joan Ferrer ha aprofitat aquest parèntesi per convertir-se en un personatge molt popular i mediàtic, per les seves aparicions en els programes Got Talent i Sálvame del canal televisiu de Tele 5.

Al programa Got Talent, en la sisena temporada, presentat per Santi Millán, va començar la seva actuació aixecant una enorme bola de pes de 80 quilos molt especial per a ell: «Li tinc un afecte especial perquè és la primera que em va veure aixecar el meu avi i ell sempre em deia que havia de ser un home fort i valent». Després va aixecar, davant l’atònita mirada del públic, una bola de pedra de 180 quilos. En la posterior valoració del jurat obtenir el vot favorable de Dani Martínez i Edurne, però no el de Risto Mejide. A l’espera de saber si finalment passa o no a la següent fase (no es concretarà fins al final de les audicions), valora l’experiència viscuda. « El més important és que vaig poder donar a conèixer més el nostre esport, i la veritat és que m’ho vaig passar molt bé, encara que cal reconèixer que és complicat fer aquests reptes sobretot per les limitacions de l’espai». Explica com va sorgir la idea de participar en el programa: «em van cridar oferint-me la possibilitat de participar i em va semblar una bona idea, després els vaig proposar algunes alternatives a realitzar i van triar la que més els va convèncer».

Si aconsegueix accedir a la nova fase, assegura que buscarà un altre repte que pugui resultar «interessant i atractiu per al públic assistent i els espectadors».

Pendent de saber si tindrà continuïtat al programa, el cert és que l’actuació de Joan Ferrer no va passar inadvertida i va tenir força repercussió. Els responsables de la mateixa productora, el van convidar a participar uns dies després en el programa Sálvame també a Tele 5, «em van proposar entrar al programa, i els possibles reptes que podia fer, i els va convèncer el que vaig triar».

Al plató de Sálvame va ser presentat per Kiko Hernández com «l’increïble Hulk de Delta de l’Ebre», i va tornar a sorprendre els espectadors en alçar en una estructura amb una barra que ja pesava 60 quilos, als col·laboradors habituals del programa Kiko Matamoros de 94 quilos i Rafa Mora de 88, per aixecar un total de gairebé 250 quilos.

A continuació va supervisar i va donar les pertinents instruccions a Kiko Matamoros, que va poder aconseguir el repte d’aixecar a les col·laboradores Lydia Lozano i Gema López.

Tot i que considera positiva l’experiència viscuda, Joan Ferrer no s’ha plantejat la possibilitat de seguir visitant altres escenaris televisius en el futur. «Si rebo més invitacions les estudiaré, però en cap moment em plantejo la possibilitat d’introduir-me més en aquest tipus de programes». Ara seguirà preparant-se per intentar mantenir la primera posició de la Lliga Nacional de Força, en les dues proves que resten per finalitzar la competició, previstes per al mes d’abril.

Comentarios
Multimedia Diari