Subvencionen el nou centre d’economia social d'Amposta

S’instal·larà a les instal·lacions de l’actual Centre d’Atenció Primària, un cop la seva activitat es traslladi al nou edifici 

25 enero 2019 11:10 | Actualizado a 25 enero 2019 11:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta ha rebut una subvenció de prop de 60.000 euros per al futur centre d’innovació i economia social que vol instal·lar a l’actual Centre d’Atenció Primària, un cop l’activitat d’aquest edifici es traslladi al nou CAP.  

La subvenció, atorgada per la direcció general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, té per objectiu subvencionar «projectes generadors d’ocupació i de creació de cooperatives i societats laborals, a través de la xarxa d’Ateneus Cooperatius». Així, la subvenció que ha rebut l’àrea d’Amposta Empresa es destinarà a impulsar aquest centre d’economia social. 

«Dels 60.000 euros, 30.000, més 6.000 que aporta l’Ajuntament, són per a la contractació d’un tècnic durant 10 mesos que farà l’estudi del funcionament d’aquest centre», explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot afegint que la resta es destinaran per a la «redacció del projecte». 

«Es tracta d’un projecte que treballem conjuntament amb l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, del qual en formen part com Ajuntament», explica l’alcalde, «i l’objectiu és convertir aquell espai en un centre que fomente l’economia social, l’emprenedoria i el cooperativisme com a forma de creació d’ocupació i riquesa i també per millorar la nostra societat». «Ja hem fet el procés de selecció per a contractar el tècnic que ens ha de redactar l’estudi; la seva incorporació serà les properes setmanes», afegeix l’alcalde. 

«És un projecte engrescador que posicionarà Amposta al capdavant d’aquests tipus d’iniciatives a tot el territori», diu l’alcalde. «No ha de ser un viver d’empreses més, sinó que ha d’esdevenir una eina pública per generar noves oportunitats, un espai de coworking i per fer xarxa, també per poder desenvolupar idees inicials de negoci i fomentar les start-up i que estarà en connexió amb un altre centre que veurà la llum els propers mesos, el FabLab que hi haurà als baixos de l’antic edifici del Sindicat, on els emprenedors podran fer prototipatges», detalla Tomàs. «Serem referents amb una nova forma de treballar», clou l’alcalde d’Amposta.

Comentarios
Multimedia Diari