Surt el sol al Delta Birding Festival

Famílies i amants de la natura d'arreu del país visiten el festival

23 septiembre 2019 09:45 | Actualizado a 23 septiembre 2019 09:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La matinada de divendres a dissabte, una forta tempesta ha descarregat molta pluja sobre el Delta de l'Ebre durant unes dues hores. Per això, l'organització del Delta Birding Festival ha anul·lat les diverses excursions previstes a primera hora de dissabte al matí per observar ocells. Qualsevol festival es conjura per tal que no plogui. Haver de suspendre un esdeveniment anual que costa molt d'esforç organitzar i que implica molta gent és el pitjor que pot passar.

Finalment, els organitzadors, expositors, conferenciants, artistes i públic del Delta Birding Festival, el festival d'ocells més important de la Mediterrània, han estat de sort. Al matí comença a lluir el sol i cap al migdia la calor és intensa. Així doncs, el dissabte, el dia més important del festival, transcorre amb normalitat, ja que es poden fer tota la resta de les activitats programades i el terra del recinte, bona part de sorra, s'asseca en unes poques hores.

El divendres a la tarda, el públic assistent era majoritàriament experts, és a dir, biòlegs i ornitòlegs, a més dels representants de les marques i organitzacions que tenen expositors. El dissabte, en canvi, predomina un públic familiar. Són pares i fills urbanites, amants de la natura i amb consciència ecològica o amb curiositat i ganes de passar un dia diferent. El nombre exacte d'assistents se sabrà demà, diumenge, tot i que a simple vista es veu, més o menys, la mateixa gent que durant la passada edició, en què van assistir més de 2.000 persones.

Les famílies, procedents d'arreu del país, més que per les interessants conferències dels experts, se senten atretes per les moltes activitats amb títols tan suggerents com "Moixonegem?", organitzada per l'entitat ecologista GEPEC; "Les petjades del Delta", a càrrec dels agents rurals, o "Fem una caixa niu reciclada", de l'entitat naturalista SEO/Birlife.

També tenen èxit els documentals que es projecten amb l'objectiu de conscienciar sobre el medi ambient. Per exemple, el documental "A plastic ocean", que en trenta minuts explica la immensa quantitat de plàstic que hi ha als mars i oceans a través d'imatges del fons marí i de les aus marines, convertides en un autèntic "exèrcit de científics", ja que permeten estudiar la quantitat de plàstic que contenen en l'organisme, com succeeix també amb els peixos que mengem. A més, dóna a conèixer un fenomen menys conegut que les ampolles de plàstic o llaunes que omplen el mar: el "plastic smok", és a dir, com els mars i oceans del planeta estan plens de partícules de plàstic invisibles. I, per acabar amb optimisme, fa un cant a l'esperança amb un apunt sobre l'experiència d'una bona iniciativa com The Plastic Bank, una organització internacional que compensa econòmicament als habitants d'Haití que reciclen el plàstic.

Enguany, com a novetat, destaquen dues propostes artístiques del festival. Cada dia, l'artista Roc Blackblock fa un "graffbird". Divendres va pintar un flamenc volant, que semblava real, en una paret artificial.

També impressionen pel seu realisme les escultures del jove artista extremeny Luca Garcia, que va començar a treballar amb el ferro quan tenia catorze anys. Ara en té disset i ja ha fet nombroses escultures: "Faig servir molt material reciclat i faig tota mena d'escultures: ocells, mamífers, animals inventats... Al principi les meves obres eren unes línies de ferro buides i ara són molt més orgàniques".

Així, enguany uns quants ocells de ferro brillen al voltant del recinte del festival i donen una sorprenent benvinguda a tothom, grans i petits.

Comentarios
Multimedia Diari