Tallen accessos al tram de la N-340 al Perelló per millorar la seguretat

Un pla de millora de la seguretat dut a terme en els últims mesos ha tallat fins ara una desena de punts. A banda, s'ha eliminat un punt negre del recorregut, un dels més perillosos a l'Ebre

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tènics de Carreteres del Ministeri de Foment han tallat en els últims mesos una desena d’accessos al tram de la carretera N-340 al terme del Perelló. La mesura forma d’un pla de millora de la seguretat en aquesta via i pretén, precisament, reduir els elements de risc associats a la via, sense dubte la més perillosa de les Terres de l’Ebre i de tota la demarcació. En un recorregut de 27 quilòmetres entre l’Aldea i l’Ametlla de Mar han mort vuit persones en cinc accidents el 2015.

El Diari va poder comptar ahir la desena de talls a camins a banda i banda de la via en un tram de sis quilòmetres, al voltant del Perelló. En tots els casos, Foment ha col·locat barreres de seguretat per impossibilitar-ne el seu pas. Hi ha tres casos destacats, un accés veïns a la zona costera de Cap Roig (imatge superior), un accés directe a una empresa de rajoles situada al costat mateix de la carretera i l’accés directe al restaurant Censals del Perelló (vegeu imatge inferior).

Carme Felicidad, responsable del restaurant, lamenta al Diari que la mesura, presa fa uns mesos, no fou consultada. «Nosaltres havíem pagat en els seu moment l’accés directe i ara se’ns va tallar sense dir-nos res», lamenta. Felicidad assegura que ha perdut clients, «bastants», admet, i critica l’accés que ara han d’utilitzar els clients. Tot i que també és molt proper al restaurant, diu que és menys visible i que el carril per accedir-hi és insuficient.

De fet, l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, precisa que en tots els casos, els usuaris dels camins ara tallats disposen d’alternatives per arribar als seus destins , tot i que el recorregut és major. En el cas de l’usuari que no tenia alternativa, se li ha respectat l’accés original, precisa. El pla s’ha desenvolupat en els últims mesos i les últimes actuacions s’han dut a terme aquest juny, afegeix.

Vies paral·leles

Amb tot, l’alcalde apel·la al diàleg amb els responsables de Foment perquè la decisió de quins camins havia de tallar no s’han consensuat amb els responsables municipals. En canvi, sí que hi ha diàleg per millorar els camins que segueixen oberts i que ara seran compartits pe més usuaris. Un a primera actuació ha estat la millora d’una via paral·lela a la N-340 d’uns 700 metres entre el Perelló i l’Ampolla per millorar l’accés a les platges. Cid pretén habilitar una via similar entre el poble i el terme de l’Ametlla de Mar.

Això a banda, Foment ha actuat en la millora d’un punt negre, entre els termes de l’Ampolla i el Perelló, on es va un accident mortal amb dues víctimes el febrer. En pocs metres i en el carril en direcció nord coexistien un carril d’incorporació des d’una benzinera, una illeta per accedir a la dreta en direcció a la costa i el doble carril per a vehicles pesants. «Tot plegat generava confusió», afirma l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa. Ara la circulació no genera dubtes.

Comentarios
Multimedia Diari